Oranje-Rood gastheer EHL KO16 in april 2017

Oranje-Rood is volgend jaar april gastheer van de KO16 van de EHL. De Europese hockeybond heeft bepaald dat de wedstrijden in de achtste en kwartfinales van 14 tot en met 17 april in Eindhoven worden afgewerkt. Het is niet de eerste keer dat de stad gastheer is van de EHL. In 2014 werden de halve finales en finales bij Oranje Zwart, de voorloper van Oranje-Rood, gehouden.

Hoofdthema technologie

Eindhoven geniet als plaats de voorkeur voor de EHL omdat het hoofdthema tijdens de KO16 ronde ‘technologie’ zal worden. Gemeente Eindhoven ondersteunt dit plan en heeft samen met de organisatie van de EHL, Oranje-Rood en Provincie Noord Brabant vergaande intenties uitgesproken met betrekking tot de voortzetting van de KO16 ronde in Eindhoven de komende drie jaar. De plannen daartoe bevinden zich reeds in een eindstadium. De komende maanden zullen in het teken staan van voorbereiding van de KO16 ronde 2017 in samenspraak met (technologie) bedrijven in de Brainport regio.

Deelnemende ploegen

In Eindhoven zullen in april volgend jaar 16 ploegen strijden om een plek in de halve finales. Er doen drie Nederlandse ploegen mee. Naast gastheer Oranje-Rood zijn dat Amsterdam en titelverdediger Kampong.

Daarnaast komen ook UHC Hamburg (Duitsland), Rot-Weiss Koln (Duitsland), Mannheimer HC (Duitsland), Atletic Terrassa (Spanje), Club Egara (Spanje), Real Club de Polo (Spanje), Dragons (België), Racing Club de Bruxelles (België), Banbridge (Ierland), Lisnagarvey (Ierland), Wimbledon (Engeland), Racing Club de France (Frankrijk), WKS Grunwald (Polen) in actie.

Speelschema en tickets

Het speelschema van de KO16 wordt op 18 november bekendgemaakt. Tevens zal er op zondag en maandag de ABN AMRO Junior EHL worden gespeeld. Hierbij strijden zes Europese jeugdteams U14 eveneens om de Europese titel.

Reageer

Contact Us