Oranje-Rood strikt twee Zuid-Amerikaanse internationals voor dames 1 - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranje-Rood strikt twee Zuid-Amerikaanse internationals voor dames 1

 

Oranje-Rood is bij het versterken van de selectie voor dames 1 uitgekomen bij twee internationals uit Zuid-Amerika. Het gaat om de 27-jarige Manuela Orroz uit Chili en de Uruguyaanse Manula Vilar del Valle (25). 

In de voorbereiding op het nieuwe hockeyseizoen heeft HC Oranje-Rood de Dames 1-selectie nagenoeg rond. Vanaf september zullen er maar liefst zeven nieuwe gezichten te zien zijn. Kind van de club Juul van der Velden (18) stroomt samen met haar teamgenoten Daphne Nikkels (18) en Vivienne Peters (17) vanuit de A-jeugd door naar het vaandelteam van de Eindhovense club. Daar zal ook Kim Janssens (19) haar opwachting maken. Verdedigster Kim komt over van het Bredase Push waar zij de laatste twee seizoenen met Dames 1 uitkwam in de Promotieklasse.

De club heeft daarnaast een oude bekende teruggehaald: Floortje Maas (24), middenvelder bij HC Eindhoven, speelde in de jeugd 1 seizoen bij het toenmalige Oranje-Zwart en werd met MA1 – destijds onder leiding van Tina Bachmann – landskampioen. Voor komend seizoen heeft HC Oranje-Rood bovendien nog twee Zuid-Amerikaanse internationals aangetrokken. De 27-jarige Chileense aanvalster Manuela Urroz komt over van Royal Antwerp en werd afgelopen seizoen kampioen van België. Manu is een van de grootste hockeytalenten uit Chili en heeft inmiddels al 187 caps voor het Chileens nationaal team achter haar naam staan. Ook de Uruguayaanse Manuela Vilar del Valle (25) sluit deze zomer aan bij de selectie. Manuela is international met 68 caps en speelde drie seizoenen in Argentinië bij River Plate in Buenos Aires. In 2017 keerde zij terug naar ‘haar’ club Yacht Club Uruguayo. Met deze sterke aanvulling op de selectie vertrouwt HC Oranje-Rood erop dat zij, ondanks het vertrek van een aantal speelsters, weer een sterk en play-offwaardig team heeft.

Zie hier voor meer transfernieuws

Reageer