Oranje-Rood verliest in eigen huis en loopt kwartfinales EHL mis | Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranje-Rood verliest in eigen huis en loopt kwartfinales EHL mis

Een pijnlijke eerste dag voor organisator Oranje-Rood in de Euro Hockey League. De Eindhovenaren verloren nipt van het Duitse  Uhlenhorst Mülheim met 2-3 en kunnen een titel voor eigen publiek vergeten. De ploeg speelt zaterdag om plaatsing voor plek 9/13.

De eerste KO-16 wedstrijd met Nederlandse inbreng eindigde in een grote deceptie. In de openingsfase van het duel begonnen de Duitsers sterk aan de wedstrijd en leek de defensie van de thuisploeg zwak. Een backhand belandde nog op de stick van keeper Pirmin Blaak, maar de rebound was Oranje-Rood te machtig. Al in de derde minuut werd de score geopend door Jan Schiffer, die zijn ploeg op een 0-1 voorsprong bracht.

Vervolgens wankelde de defensie van Oranje-Rood, maar de 0-2 bleef uit. In het tweede kwart leek het wat beter te gaan en met name aanvoerder Mink van Weerden liet van zich spreken. Eerst redde hij een inzet van de Duitsers op de doellijn, vervolgens tekende hij in de 22e minuut voor de gelijkmaker: 1-1. Het begon te lopen voor Oranje-Rood, maar een kans van Lucas Martinez werd gemist, waarna de Duitsers toch weer op voorsprong kwamen: een prachtige actie van Herzbruch bracht de bezoekers opnieuw op voorsprong in de 35e minuut.

De Eindhovenaren kwamen vervolgens opnieuw op gelijke hoogte, door een fantastische treffer van Bob de Voogd in de 43e minuut. Eerst nam hij de bal op prachtige wijze aan met de backhand, draaide door en haalde met zijn backhand heerlijk uit: 2-2. Het werd weer een wedstrijd en het vertrouwen kwam langzaam terug voor de gastheer, maar helaas dompelde opnieuw Herzbruch de Eindhovenaren in rouw: in de 51e minuut bepaalde hij de eindstand op 2-3, waardoor de negende plek nu het hoogst haalbare is voor Oranje-Rood.

 

De overige resultaten van vandaag:

Dinamo Kazan (RUS) – Mannheimer HC (DUI) 0-6

KHC Dragons (BEL) – Three Rock Rovers (IER) 4-2

Waterloo Ducks (BEL)* – Surbiton (ENG) 1-1 (*4-2 winst na shoot-outs)

 

Reageer