Oranje-Rood verzuimt derde plek over te nemen na remise bij Kampong - Hoofdklasse Hockey Nederland
In de stromende regen doen Oranje-Rood en Kampong de line-up

Oranje-Rood verzuimt derde plek over te nemen na remise bij Kampong

 

Oranje-Rood heeft in de strijd om play-offs op bezoek bij Kampong punten verspeeld middels een 2-2 gelijkspel. Met een zege hadden de Eindhovenaren voor in ieder geval een dag de derde plek over kunnen nemen van Amsterdam in de Livera Hoofdklasse, maar de ploegen waren vandaag in balans.  

De ploeg van Tina Bachmann is desalniettemin bezig aan een uitstekende reeks en is nu al zeven duels ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van 10 november, toen de Brabanders met 2-1 verloren in de streekderby met Den Bosch. Het eerste kwart vielen er geen doelpunten, maar het was Freeke Moes die in de 27e minuut de score opende. Kampong kwam vervolgens sterk uit de rust, wat al drie minuten na de thee resulteerde in een gelijkmaker van Renee van Laarhoven die tekende voor haar zesde treffer van het seizoen. Aan het einde van het derde kwart bracht Manuela Urroz de bezoekers via een strafcorner weer op voorsprong, maar slechts een minuut later was het wederom gelijk via Margot Zuidhof. Het bleek de laatste treffer van de wedstrijd, waardoor de score op 2-2 bleef staan.  Aankomende zondag ontvangt Kampong de Steekneuzen, terwijl Oranje-Rood een pittig thuisduel wacht met de huidige runner-up SCHC.

Droom om de play-offs te halen nog niet verkeken

Een van de drijvende krachten bij Kampong is Pam Imhof. De gedreven speelster liet een aantal maanden geleden nog weten dat zij Oranje nog niet uit haar hoofd heeft gezet. ‘Het was een pittige wedstrijd waarin we hard moesten werken. De eerste vijf minuten speelden we prima, maar daarna werd Oranje-Rood sterker. In het eerste kwart hebben we veel achter de bal aangerend. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we er beter aan te pas. In het laatste kwart hadden we nog goede kansen op de 3 – 2. Helaas lukte dit niet. Kijkende naar de gehele wedstrijd denk ik dat een gelijkspel een terechte uitslag is’, aldus Pam Imhof.

Pam Imhof kon vandaag met Kampong niet winnen, maar ziet haar ploeg nog niet verslagen om een plek bij de play-offs.
Pam Imhof kon vandaag met Kampong niet winnen, maar ziet haar ploeg nog niet verslagen om een plek bij de play-offs. Foto: Roel Ubels

De Utrechters waren bezig aan een voorzichtige opmars met twee zeges op rij, waarmee stiekem werd gedroomd van de play-offs. Voorlopig blijkt die droom een utopie voor Kampong. ‘We waren hier nog niet echt heel erg mee bezig. We hebben nu nog steeds 7 punten achterstand op Oranje-Rood. Over twee wedstrijden kunnen we denk ik meer zeggen, als wij tegen Pinoké en HDM hebben gespeeld’ legt Imhof uit.

Oranje-Rood baalt van het gelijke spel

Toch was niet iedereen op de Maarschalkerweerd het eens met Imhof. De dames van Oranje-Rood baalden wel degelijk dat zij de drie punten niet meer naar huis konden nemen. ‘We speelden vandaag best goed. We creëerden veel kansen, maar maakten ze gewoon niet af. We scoren de 2 – 1 in de tweede helft, waarna we veel te snel en gemakkelijk de tegentreffer daarna weer moeten incasseren. We waren als ploeg vandaag echt niet blij met dit gelijke spel, ondanks het feit dat Kampong op een ‘grote’ achterstand blijft staan’ legt Oranje-Rood Freeke Moes uit.

Oranje-Rood krijgt de komende twee wedstrijden een zwaar programma. Komende zondag moeten de dames naar SCHC in Bilthoven, waarna volgende week de kraker tegen Hurley op het programma staat. Hurley staat op dit moment vijfde in de Livera Hoofdklasse. ‘We zijn allemaal bewust van het feit dat de komende wedstrijden erg belangrijk zijn voor de rest van dit seizoen. Het is een belangrijke periode. Vandaag waren we niet tevreden, hopelijk zondag wel weer’, aldus Moes.

Waar Kampong een gelijk spel terecht vond, was het Freeke Moes die baalde van het gelijke spel.
Waar Kampong een gelijk spel terecht vond, was het Freeke Moes die baalde van het gelijke spel. Foto: Roel Ubels

Door: Hans Hofstra

Reageer