Oranje-rood wint Gold Cup en schrijft geschiedenis - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranje-rood wint Gold Cup en schrijft geschiedenis

 

Oranje-Rood heeft voor het eerst in de geschiedenis de Gold Cup achter haar naam geschreven. Na een 1 – 1 eindstand waren het shoot-outs die uiteindelijk zou beslissen wie de winnaar zou worden. In een zinderende finale was het Donja Zwinkels die de laatste shoot-out mocht nemen. Koelbloedig zocht zij haar forehand en kon zij gemakkelijk het doelpunt maken. 

 

In de 47ste minuut was het Teuntje Horn van Hurley die de bal in het goal kon tippen nadat zij een voorzet van topscorer Gitte Michels kreeg. Michels is topscorer van Hurley en heeft al 12 doelpunten in de Hoofdklasse gemaakt. Een luid gejuich ging er op en het leek alsof Hurley de Gold Cup achter haar naam zou gaan schrijven. Uiteindelijk was het international Yibbi Jansen die in een draai de 1 – 1 kon scoren. In de 56ste minuut stond alles weer gelijk.

In de shoot-outs ging het lange tijd gelijk op. Het was zelfs Hurley die even het initiatief nam en een doelpunt meer scoorde dan Oranje-Rood. Zwinkels besliste de laatste shoot-out, waardoor Oranje-Rood dit jaar haar eerste prijs heeft kunnen pakken.

Reageer