Oranje start met voorbereiding op HWL en EK

Een dag na de hervatting van de Hoofdklasse is Oranje begonnen met de voorbereiding op de komende toernooien: Hockey World League (HWL) en EK.

De Oranjemannen onder leiding van bondscoach Max Caldas verblijven op maandag en dinsdag op Papendal en trainen op de velden van Upward. Alyson Annan heeft voor de Oranjedames Amsterdam uitgekozen als uitvalsbasis. Bovendien blijft de groep slechts één dag intern, dus een dag minder dan de heren.

Damesselectie

Annan start met een grote trainingsgroep, die ten opzichte van de selectie die de stage in Spanje afwerkte, op twee plaatsen is gewijzigd. Lieke Hulsen herstelt van haar achillespeesblessure en Kyra Fortuin keert terug naar Jong Oranje.

Bij de heren heeft Caldas ervoor gekozen twee extra keepers toe te voegen aan de groep: Maurits Visser en Berend van Eldonk. Pirmin Blaak en Sam van der Ven maakten al deel uit van de selectie die in Zuid-Afrika een stage afwerkte. Van die selectie liet Caldas niemand afvallen.

Toernooien

De Oranjeheren spelen tussen 15 en 25 juni in Londen de Hockey World League Semi-Final. Daarna werken zowel de heren als dames van 18 tot en 27 augustus het Europees kampioenschap in het Wagener Stadion af. De Oranjedames komen van 21 juni tot en met 2 juli in Brussel uit in de Hockey World League Semi-Final.

Reageer

Contact Us