Oranjeheren winnen opnieuw shoot-outreeks na remise in Buenos Aires - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranjeheren winnen opnieuw shoot-outreeks na remise in Buenos Aires

 

De Oranjeheren hebben het tweede duel in Buenos Aires opnieuw na shoot-outs (3-4) weten te winnen, nadat het duel net als gisteren in reguliere speeltijd in 2-2 eindigde. Van de zes mogelijke punten neemt Nederland dit dubbelweekend zodoende vier punten mee naar huis in de Pro League. 

Direct na de afslag waren de intenties van Oranje duidelijk en werden de Argentijnen onder druk gezet, maar meer dan een klein kansje leverde het niet op. Aan de andere kant leverde het eerste gevaar van Argentinië wel direct een treffer op. Agustin Mazzilli gaf de bal hard voor in de cirkel, waarna Lucas Vila uit het niets opdook en in de derde minuut binnen kon tikken. De eerste strafcorner was voor Oranje, maar een aardig schot van Jip Janssen werd prima gepareerd door Juan Vivaldi. De volgende kans die zich aandeed was in het voordeel van Argentinië, maar Blaak lette goed op na een onverwachte push richting kruising van Ignacio Ortiz. Kort daarop was de eerste grote veldkans daar voor Mirco Pruyser, maar hij raakte de bal net niet helemaal lekker om de trekker over te halen. Vlak voor het einde van het eerste kwart volgde nog een prachtige kans voor Seve van Ass, na een mooie scoop van 35 meter op Seve van Ass. Vivaldi redde prima op zijn inzet vanuit de lucht.

In het tweede kwart vielen er lange tijd geen kansen te noteren, maar opnieuw was de eerste mogelijkheid aan de zijde van de Argentijnen raak. Aan de rand van de cirkel mocht Mazzilli hard uithalen, maar zijn poging leek houdbaar. Pirmin Blaak stond niet goed opgesteld en zijn poging was dan ook raak: 2-0. Een paar minuten voor rust mocht Jip Janssen het nog eens proberen vanuit een strafcorner, maar zijn poging ging naast de goal van Vivaldi. Ook de Argentijnen kwamen nog tot een schot van Martinez, maar Blaak bood redding. Er leek niet meer gescoord te gaan worden, maar vlak voor de rust was het alsnog raak voor Oranje. Een listig balletje van Thijs van Dam op Pruyser bracht hem tot een raak schot oog in oog met de Argentijnse goalie.

Na rust kwamen de Oranjeheren goed uit de startblokken, maar een levensgrote kans werd door van Ass om zeep geholpen. Nederland bleef naarstig op zoek naar de gelijkmaker, waarna ook Jeroen Hertzberger tot een schot kwam. Zijn backhandpoging was echter uit een te lastige hoek en belandde in het zijnet. Nederland werd steeds beter en dwong Argentinië tot meer overtredingen, wat Ferreiro ook geel opleverde. In de overtalsituatie kreeg Oranje de derde corner van de wedstrijd toegekend, maar ook van der Weerden slaagde er niet in om deze te verzilveren. In de laatste minuut van kwart drie kreeg ook Argentinië nog een kans, maar de poging werd prima gered door Blaak.

In het laatste kwart bleef Nederland aandringen op jacht naar de gelijkmaker. De eerste grote kans was er voor Pruyser, die goed om Ibarra heen ging maar net niet kon uithalen. De ene na de andere kans volgde, maar wederom kreeg Pruyser net niet zijn stick goed tegen de bal om gevaar te stichten. Zeven minuten voor het einde volgde corner nummer vier voor Nederland, maar deze werd niet goed aangegeven. Toch kreeg Oranje een nieuwe corner toegekend, maar de variant ging naast via Hertzberger. De videoref werd ingeschakeld en er volgde een nieuwe corner, omdat een Argentijn te vroeg uitliep. De corner die volgde leverde een grote kans op, maar de poging van Pruyser  belandde op de paal. Vijf minuten voor het einde kreeg Oranje loon naar werken, toen Kemperman Vivaldi wist te verschalken: 2-2. Nederland bleef aanzetten, waarna Ibarra een overtreding beging die geel opleverde. De strafcorner die volgde ging er niet in door een goede redding van Vivaldi. In de laatste seconden leek Kemperman nog een corner te versieren, maar de Argentijnen schakelden de videoref in. De beslissing bleef echter staan en dat bood Oranje de kans om de overwinning binnen te slepen, maar de strafcorner werd grandioos verprutst. De shoot-outreeks werd net als gisteren beter genomen door Oranje. Zie hier de highlights en een reactie van Robbert Kemperman.

 

 

 

 

Reageer