Oranje Zwart op het nippertje langs Amsterdam

Het Wagener Stadion was zondag ook het toneel voor de halve finale in de play-offs tussen Amsterdam en Oranje Zwart. Net als bij de vrouwen trokken de Amsterdammers aan het kortste eind. OZ kwam in de laatste minuut langszij.

Amsterdam Oranje Zwart heren RV (6)

Mirco Pruyser was vroeg in het duel van waarde voor zijn team door na zeven minuten de score te openen voor de gastheren met een rake flats. Deze stand bleef ruim een kwartier staan. Tot Bob de Voogd met een knappe turn de Amsterdamse verdediging op het verkeerde been zette en teamgenoot Niek van der Schoot in de gelegenheid stelde met zijn backhand raak te schieten.

Pas na 30 minuten spelen werd de eerste strafcorner toegekend aan Oranje Zwart. Mink van der Weerden, in de reguliere competitie goed voor 31 treffers, mocht twee keer inzetten. In eerste instantie raakte hij de uitlopende Teun Rohof op zijn voet, in de herhaling redde Laurens Goedegebuure.

Op slag van rust mocht die andere scherpschutter, Justin Reid-Ross schoot 34 maal raak in de competitie, aanleggen voor zijn specialiteit. Zijn poging werd gepareerd door Vincent Vanasch.

Aan het begin van het tweede bedrijf kreeg OZ opnieuw twee cornerkansen op rij. Wederom stond Rohof in de weg van een Brabantse treffer. De verdediger kreeg de push hard op de knie, maar stond opvallend snel weer overeind. De daarop volgende corner werd niet goed gestopt door Elliot van Strydonck, waardoor Van der Weerden niet de kans kreeg te slepen.

Het kwartier daarna vochten de ploegen het vooral uit op het middenveld. De formatie van Michel van den Heuvel kon daarna twee keer gevaarlijk worden. Op een inzet van Thomas Briels bracht Nicki Leijs redding op de lijn. Niet veel later zat diezelfde Leijs goed mis in de cirkel, wat Gabriel Dabanch een één-op-ééntje met sluitpost Goedegebuure gaf. Gelukkig voor Amsterdam kreeg de Eindhovenaar de bal op zijn voet en ging die kans niet door.

Onder hevig Amsterdams protest mocht OZ, met De Voogd als gangmaker op het middenveld, met nog tien minuten op de klok aanleggen voor strafcorner nummer vijf en zes. De eerste van dit paar belandde voor de verandering op de heup van Rohof, de tweede verdween via zijn stick over de achterlijn.

De gastheren kwamen in de resterende minuten nog een aantal keer in de cirkel van OZ, maar in de laatste minuut kregen toch de Eindhovenaren een corner toegekend voor een fysieke overtreding in het Amsterdamse 23-metergebied op De Voogd. Onder de druk van klok verzilverde Van der Weerden zijn zevende kans wel.

Dankzij de overwinning staat Oranje Zwart met één been in de finale van de play-offs. Amsterdam mag zaterdag 9 mei in de herkansing in Eindhoven.

Comments (2)

  1. Heer Rohof…..voet, knie, heup, stick…..held !!!!! 🙂

  2. Maar uiteindelijk heeft hij er niks aan.

Reageer