Oranje Zwart laat onderuit tegen Amsterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranje Zwart laat onderuit tegen Amsterdam

De vrouwen van Oranje Zwart hebben zondagmiddag met 2-1 verloren van Amsterdam, dat al zeker was van play-offs. De ploeg van coach Ageeth Boomgaardt staat ondanks de nederlaag nog steeds knap vijfde.

De Eindhovensen voelen de hete adem van Kampong en Pinoké in hun nek. De drie hebben allemaal evenveel punten. OZ en Kampong ontmoeten elkaar zondag 15 mei in de laatste speelronde.

Oranje Zwart kwam laat in de eerste helft op voorsprong dankzij een goal van Charlotte Derkx. Ruim twintig minuten na rust maakte Hannah Lemmens de gelijkmaker, waarna Kelly Jonker vijf minuten voor tijd Amsterdam alsnog naar de zege loodste.

Bron: Eindhovens Dagblad

Comments (5)

 1. Kenner?

  Wat een ‘nare’ competitie. Tussen de nummer vier en nummer vijf in de hoofdklasse 20 (!) punten verschil!. Alleen de bovenste vier hebben een positief doelsaldo, de rest een negatief doelsaldo. Geen barst meer aan bij de vrouwencompetitie!!!

  Volgend jaar meteen maar met de play-offs beginnen, naar de rest hoeven we niet meer te kijken!

 2. Op naar het Australische systeem; de nummer laatst mag als eerst een speler kiezen om te hebben. Dan wordt alles weer leuk.

 3. Kenner?

  Het is de KNHB die bij monde van de bondscoaches dit alles in de hand werkt. Als selectiespeler wordt er van je verwacht dat je bij een topclub gaat spelen. Zo spelen (op een na) alle damesinternationals bij de top-4. Hoe kun je dan een behoorlijke competitie verwachten. Het gaat de bond om Oranje en het belang van de clubs is daar volledig aan ondergeschikt gemaakt. De toekomst zal leren dat dit principe het einde zal betekenen van een goede competitie.

 4. JvdMarel

  Tja dat de damescompetitie zo voorspelbaar zou verlopen wisten we natuurlijk al voordat de competitie uberhaupt van start ging en de play-off kandidaten stonden al bij voorbaat vast.
  Hoe kan dat ook anders met alle internationals onderverdeeld in de bovenste 4 teams.

  Dan kunnen de dames wel roepen ´Zo makkelijk is het niet en je moet het nog maar wel even doen´ maar met zoveel internationals in je team ben je het aan je stand verplicht om bij de eerste 4 te eindigen.

  Je hebt 4 topteams,dan een groot gat en daar ergens achteraan bungelt de rest.

  In feite is die competitie al jaren tamelijk saai en voorspelbaar natuurlijk,maar dit jaar is het wel heel erg.

  Dat is voor het publiek niet leuk en voor de speelsters werkt dit demotiverend.
  Kan dat nou echt niet anders?

 5. Kenner? Helemaal gelijk. Maar wat is mooier voor de bobo’s van de knhb(inclusief die voor veel te veel geld in dienst zijn) dat het snel gepiept is in de competitie. concentratie op de nationale teams en voor hun weer het zoveelste lekkere snoep reisje. En dan maar zeggen dat er geen genoeg geld is om de scheidsrechters beter te betalen en op te leiden

Reageer