Oranje Zwart naar play-off-finale na ruime zege op Amsterdam

Oranje Zwart speelt de finale van de play-offs. De Eindhovenaren wonnen zondag het derde duel tegen Amsterdam met 4-1. Voor de thuisploeg scoorden Bob de Voofd (2x), Mink van der Weerden en Rashid Mehmood.

Oranje Zwart OZ heren RV

Amsterdam pakte het initiatief in de wedstrijd door reeds na zes minuten de score te openen via Mirco Pruyser, die een dag eerder nog het goudhaantje was in het tweede duel tussen de twee ploegen. Pruyser ontving de bal in de cirkel en kon met zijn backhand uithalen.  Vervolgens waren de opponenten aan elkaar gewaagd.

Na bijna een half uur spelen moest Justin Reid-Ross naar de kant met groen. Gedurende zijn afwezigheid kon De Voogd de gelijkmaker maken. De Voogd was even na rust opnieuw trefzeker: 2-1. Amsterdam kreeg daarna de kans op de gelijkmaker, maar net als een dag eerder, liep de strafcorner van Reid-Ross, in de competitie toch goed voor 33 doelpunten, niet lekker. Zijn eerst poging verdween naast de goal van Vincent Vanasch.

Aan de andere kant was Mink van der Weerden wel trefzeker uit de strafcorner, met eerste uitloper Teun Rohof net aan de zijkant kwam fergus Kavanagh als vervanger net te kort. De Noord-Hollanders kregen vervolgens nog wel de kansen via een aantal korte hoekslagen, maar de Zuid-Afrikaanse topschutter kreeg zijn specialiteit niet op de rit.

Vijf minuten voor tijd maakte Rashid het vierde Brabantse doelpunt en viel het doek voor Amsterdam, dat op zaterdag nog knap terugkwam van een achterstand, definitief. OZ neemt het in de finale op tegen Kampong.

Comments (7)

 1. Fer Senders

  Wat een Randstad gerichte berichtgeving wederom. Een interview met Reid-Ross, na een pagina grote foto in de Volkskrant van van dit weekend…. Dat vd Weerden oranje-cornerspecialist is en OZ al het helke seizoen bijne bovenaanstaat plus EHL-winnaar is van dit jaar, lees ik niet. Nergens in de berichten staat verder dat OZ als titelverdediger zijn mannetje staat en doorgaat. Wel veel aandacht voor Kampong, Bloemendaal en A’dam op de site. Tijd voor verandering! Mvg, Fer (hockeyfan uit het Zuiden)

 2. @fer, ook een beetje een Calimero reactie van jou kant.OZ is de terechte finalist en Vd Weerden toont dit weekend dat hij er staat als dat moet, heel knap. Op naar de finale tegen Kampong en dan zal er vast genoeg aandacht voor OZ zijn.

 3. Fer kerel, waar maak jij je nou druk om? Haal lekker jouw lokale info uit Eindhovens- en Brabants Dagblad. Wordt De Volkskrant uberhaupt wel verspreid bij jullie ?

 4. @Fer. Ik sluit me volledig aan bij je mening! En het is niet alleen de berichtgeving, De scheidsrechters net zo. Schandalig dat jonge broekie gister in Eindhoven. De zware jongen op zaterdag was ook een aanfluiting!! Des te knapper dat OZ wint uiteindelijk!

 5. ach god….dat eeuwige calimero gedrag onder de rivieren….hugs…

 6. win van Kampong en het zal erin staan

 7. de scheids

  Altijd lachen die verongelijkte fans van OZ. Als ze winnen, ligt het aan hun, máár als ze verliezen, ligt het aan de rest van de wereld.

  En de Volkskrant (uit A’dam) schreef een stuk over topscoorder van de reguliere Hoofdklasse en die heet Justin Reid-Ross en niet Mink van der Weerden. Het verschil is overigens wél dat Van der Weerden niet bezweken is onder de druk tijdens de Play-offs en Reid-Ross wel.

  Misschien beter om je eens druk te maken over de vraag wie Mink van der Weerden straks moet gaan opvolgen als strafcornerkanon bij Oranje. In de top-10 staan verder alleen maar buitenlandse strafcornerspecialisten.

Reageer