Oranje Zwart valt naast Europees podium - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranje Zwart valt naast Europees podium

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

Het is de hockeyers van Oranje Zwart niet gelukt om een plekje op het Europese podium te bemachtigen. Zondagochtend werd op HGC de EHL-troostfinale met 3-2 verloren van het Engelse Reading.

De formatie van coach Sjoerd Marijne, dat de geblesseerde Rob Hammond, Mink van der Weerden en Thijs Maartens moest missen, leek het verlies van gister tegen HGC te zijn vergeten en begon sterk aan de wedstrijd. Dat resulteerde in een vroege goal van aanvaller Bob de Voogd. Reading had echter twee minuten later al een antwoord via de stick van Stephen Dick die de gelijkmaker op het scorebord zette.

Ondanks het fris ogende Oranje Zwart waren het toch de Engelsen die op voorsprong kwamen via een strafcorner van Richard Mantell. Maar het was Sander Baart die de Eindhovenaren in de 59e minuut weer hoop gaf met zijn gelijkmaker.

Lang zag het er naar uit dat er een verlenging aan te pas moest komen, maar twee minuten voor tijd ontnam captain Rhys Joyce de Brabanders alle hoop met de 3-2. Marijne haalde nog wel zijn keeper Mark Jenniskens naar de kant zodat de laatste minuten met een extra speler gespeeld kon worden, maar het mocht niet baten.

Met het verlies sluiten de Eindhovenaren het seizoen af zonder prijs. Voor Jeroen Delmee, David Alegre, Marc Salles en Rob Hammond was dit hun laatste wedstrijd in het tenue van Oranje Zwart; zij vertrekken uit Eindhoven.

Bekijk hier de samenvatting van de troostfinale.

Comments (1)

  1. Het is in Eindhoven al jaren “net-niet” , maar toch de trots (??) van het Zuiden

Reageer