Top OVK mannen: uitslagen en stand

Wie zijn er op weg om volgend jaar in de Hoofdklasse te schitteren? Elke dinsdag een korte update van de gebeurtenissen in de top van de Overgangsklasse.

Credit: Matthieu Prins

HBS liet deze week voor het eerst punten liggen. Credit: Matthieu Prins

De heren uit de Overgangsklasse speelden vorige week hun achtste speelronde. De stand van zaken bij de mannen na afgelopen weekend:

Koploper Leiden heeft in Poule A wederom de volle buit binnen gehaald. Dit keer wel in de laatste seconden van de wedstrijd tegen Almere maar de drie punten zijn binnen. Hiermee behoudt Leiden de koppositie, op de hielen gezeten door Qui Vive dat met 4-0 won van Hudito. De twee koplopers weten deze week ook afstand te nemen van ‘de rest’. De nummers 3, 4 en 5 lieten namelijk allemaal punten liggen. Aankomend weekend speelt Leiden tegen de nummer zes, Amersfoort. Qui Vive gaat bij de nummer drie Oss op bezoek.

Eindelijk een echte koploper in poule B. Waar tot nu toe elke keer meerdere teams op gelijke hoogte stonden, is HDM nu de onbetwiste nummer één. De heren uit Den Haag verloren tot nu toe nog geen wedstrijd en ook zondag won het met 3-1 van Alkmaar. Voor voormalig mede koploper HBS stond deze week de eerste echte test op het programma, het ging op bezoek bij HIC en verloor met 4-3. Dit betekende het eerste puntenverlies voor de ploeg in dit seizoen. De nummer drie, Voordaan won 5-4 van Cartouche en houdt dus aansluiting. Aankomend weekend krijgt HBS de kans om zich te revancheren, het speelt dan thuis tegen Voordaan. Koploper HDM reist af naar Cartouche.

De uitslagen van de zevende speelronde en stand in de Overgangsklasse tot nu toe:

Uitslagen en standen OVK Heren

OVK A ronde 8

Overgangsklasse A

GS PT GW GL VL DS
Almere – Leiden
1-2
Leiden
7
19
6
1
0
+17
Amersfoort – Oss
8-4
Qui Vive
8
18
6
0
2
+10
Hudito – Qui Vive
0-4
Oss
8
14
4
2
2
+1
Push – Huizen
6-3
Victoria
7
12
4
0
3
+4
Victoria – Breda
4-1
SCHC
8
12
3
3
2
+1
Zwolle – SCHC
1-1
Amersfoort
7
11
3
2
2
+3
Huizen
7
11
3
2
2
+1
Push
8
9
2
3
3
+2
Almere
8
7
2
1
5
 0
Zwolle
8
7
2
1
5
-18
Breda
7
5
1
2
4
-7
Hudito
7
1
0
1
6
-14

 

OVK B ronde 8

Overgangsklasse B

GS PT GW GL VL DS
Alkmaar – HDM
1-3
HDM
8
24
8
0
0
+19
HIC – HBS
4-3
HBS
8
21
7
0
1
+20
KZ – Union
2-3
Voordaan
8
19
6
1
1
+28
Nijmegen – Zwart Wit
1-0
HIC
8
17
5
2
1
+14
Rood-Wit – Were Di
1-1
Union
8
15
2
0
3
+5
Voordaan – Cartouche
5-4
Cartouche
8
10
1
4
2
+1
Were Di
7
6
1
3
3
-6
Rood-Wit
8
5
1
2
5
+7
Nijmegen
8
5
1
2
5
-15
Alkmaar
8
5
1
2
5
-19
Zwart-Wit
7
3
1
0
6
-17
KZ
8
2
0
2
6
-23

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Frans

Misschien moet de redactie de puntentelling in de stand van de overgangsklasse B nog even corrigeren. Daar klopt namelijk niet veel van. Bv 8 wedstrijden gespeeld, 8 gewonnen zou 24 punten moeten zijn en niet 16. Geldt ook voor de overigen.

Opvallend

Breda en regio Haaglanden doet het niet heel erg goed helaas.

John

Ho ho, HDM and Cartouche staan verdomd goed te hockeyen. Als je doelt op Hudito, Delft is geen regio Haaglanden.

KZ dan, treurige middag. Dames 1 teleurstellend, Heren 1 teleurstellend, The Dansant teleurstellend.

Daar zou ik als coach of bestuurslid anders mee omgaan. Eerst waardeloos hockeyen en je daarna verkleed als een malloot vol te gieten in het clubhuis passen niet bij elkaar. Maar ja, kijk nog maar even naar de ranglijst.

tictac

Cartouche en hdm zijn geen regio Haaglanden?

@john

Eigenlijk is het off-topic (titel is immers “top ovk mannen” en KZ staat onderaan), maar vooruit nog even dan: misschien houdt het een verband met het ander? Wellicht heeft men aan de klatteweg gewoon even niet de juiste instelling? Vraag is hoe lang “even” duurt…..

Optimist

Eens met John/@John, de zoveelste teleurstellende middag op de Kz. De sfeer op een TD zal aanmerkelijk beter zijn als D1 en H1 winnen,en je kunt het natuurlijk moeilijk cancellen vanwege het resultaat, maar inderdaad, daar kun je wat gepaster mee omgaan. Vrees dat het ook nog wel even gaat duren voordat de juiste instelling boven komt drijven. Fantasieloos hockey, zonder enige dadendrang, men speelt uitsluitend om de schade te beperken, en niet om te winnen. Het is dat er nog 2 corners ingaan want anders was het helemaal een sneue bedoeling geweest, nu leek het tenminste nog alsof het een close call was, maar dat was het zeker niet. De selectie bestaat uit een man of 22 geloof ik, maar zie elke week dezelfde heren onder de maat presteren, wordt het geen tijd om andere spelers wat minuten te geven ? Slechter dan dit kan niet ( kijk inderdaad maar naar de ranglijst ) en het zelfvertrouwen van 90 % van de spelers is ver te zoeken, tijd voor verse krachten. Ik merk een erg gelaten houding bij bestuur en betrokkenen, dat lijkt mij in ieder geval niet de juiste instelling om handhaving te bewerkstelligen in de OVK, en zeker niet in de top daarvan. Complimenten aan HDM en Cartouche, er is dus nog wel degelijk te genieten van goed (OVK)hockey in de regio Den Haag.

Rijswijk

Wat mij betreft kan Delft door voor “regio Haaglanden”. KZ en Hudito beiden laatste. Ik kan me voegen bij de uitspraak van opvallend. Vind het erg teleurstellend.

haaglander

Het is wel opvallend dat jullie steeds maar weer beginnen over de slechte stand van zaken bij bijvoorbeeld Hudito of Kz.

Waarom nooit is een positieve reactie op bijvoorbeeld het spel van HDM en Cartouche?
Leuke wedstrijd die aankomend weekend wordt gespeeld!!
Kap gewoon met dat negatieve..

John

Echt niet. We blijven lekker zeiken over KZ!!

Misschien moet je wat vaker dit topic lezen, dan lees je ook positieve bijdragen. Dus, haaglander, niet meteen zo’n azijnzure reactie plaatsen.

@optimist, KZ heeft nog een probleem. De coach van H1 is ook technisch manager jeugd. Het typeert de beleidskeuzes daar, als de coach sneuvelt dan sneuvelt ook de jeugdopleiding (voor zover daar sprake van is) en dat wordt wederom een duur geintje.

Optimist

@Haaglanden “Complimenten aan HDM en Cartouche, er is dus nog wel degelijk te genieten van goed (OVK)hockey in de regio Den Haag” ( wel het hele stuk lezen voordat je commentaar geeft dus ..)

@John Je hebt gelijk, en aan de eindstand van de voorcompetitie voor de jeugd ( A1 4de van 4, B1 3de van 4, C1 3de van 4 bij de jongens ) kan de coach van H1 niet echt heel veel doen lijkt me, dat is nu eenmaal het beschikbare “materiaal”. De nabije toekomst moet uitwijzen of hij dat inderdaad naar een hoger nivo kan tillen in samenwerking met de jeugdcoaches en de jeugdopleiding, maar over de kwaliteit van de laatste heb ik zo mijn twijfels, en ik ben niet de enige, ondanks mijn optimisme. Blijf me alleen afvragen of de “buslading met spelers uit Alphen ( lees een eerder redactioneel stuk op de site ) qua mentaliteit en kwaliteit kan brengen wat er nodig is, we zullen zien. Zondag weer een lastige uitwedstrijd, zou mooi zijn als de eerste 3 punten gehaald worden . En voor de liefhebbers van de andere regio den Haag clubs, Cartouche – HDM gaat inderdaad een mooi potje worden, ben benieuwd. Zou zo maar een gelijk spelletje kunnen worden!

Dantuma

@John, Het ligt bij KZ niet aan de coach. Maar het is niet onbegrijpelijk als ook bij hem de moed zo in de schoenen zakt. Kwaliteit van diverse spelers niet goed genoeg en de mentaliteit bij een aantal spelers al zeker een vraagteken. Misschien toch tijd voor harde woorden. Wedstrijd van afgelopen zondag gezien. Degradatiehockey. Gewoon zeer matig. Union geen moment in paniek. Veel tijdverlies bij KZ met slechte balaannames, aanspelen in de dekking, onvoldoende voor de man komen, soms blinde passes etc. etc. Bij een speler in de voorhoede telde ik over de hele wedstrijd letterlijk 1 niet mislukte actie. Dat is toch wel heel weinig op dit niveau. Maar er waren ook lichtpunten. De man met de baard achterin en de nummers 6 en 8 speelden een redelijke pot. De speler met de naam Spek kan goed hockeyen, maar raakt duidelijk gefrustreerd. Jammer. Er zal wel wat moeten gebeuren de komende weken/er zullen meer echte kerels moeten opstaan, want anders gaat het een beetje lijken op het avontuur van Uden een aantal jaren terug. Dat eindigde heel zielig. Triest.

tictac

hdm is beter dan Cartouche, het scheelt ook 14 punten.
Alleen door een mirakel zie ik KZ niet degraderen.

Ado

Als Delft de regio Haaglanden is, is Leiden dat ook. Dat lijkt me dan weer prima opwegen. KZ is veel te slecht voor de overgangsklasse en gaan, ondanks de aanwezigheid van nog een aantal onthutsend zwakke broeders (Nijmegen, Were di, Alkmaar, Zwart-wit) degraderen naar de eerste klasse. Aangezien de club dan sportief gezien geen aantrekkingskracht meer heeft voor spelers van buitenaf (zelfs niet voor spelers van Alphen), de eigen jeugd structureel te slecht is en het bestuur het niet kan maken weer ieder jeugdlid ondersteboven te houden om aan extra geld te komen zal het niet bij dit ene jaartje eerste klasse blijven.

De kritiek op de spelers van KZ is natuurlijk erg onterecht. Het ligt niet aan hun mentaliteit- het ligt aan hun niveau. Eerste klasse- jongetjes tover je niet zo 1,2,3 om in overgangsklasse- jongetjes, laat staan mannen. Ik hoop dan ook van harte dat ze een leuk TD hebben gehad.. misschien dat er buiten de lijnen wel wat punten gepakt kunnen worden.

Polderpower

Qui Vive kampioen!

@Ado

Ik denk dat het een combinatie is van niveau én mentaliteit. Hoewel een dubbeltje inderdaad niet snel een kwartje zal worden, is het verval een tijdje terug behoorlijk ingezet.

Waarom zijn spelers weggegaan afgelopen jaren? Zorgde een minder gemotiveerde coach er de afgelopen jaren dat de intensiteit en beleving achteruitging? Joost mag het weten. Maar het zou fijn zijn als hij zijn mond opendeed.

Spelers als Brasem en Brasem, Joling en (iets langer geleden) Ten Hoor kunnen met gemak mee in de top van de overgangsklasse. Waarom stoppen deze spelers en is er geen opvolging?

Wanbeleid

De prijs van structureel wanbeleid op bestuursniveau begint zich uit te betalen.

Joost

Ja, ik weet het.

Het lag vorig jaar niet zozeer aan de coach, of coaching staf. Klaver had misschien niet zoveel te vertellen, FJ van Waveren is een uitstekende trainer.

KZ heeft geen prettige clubcultuur als je er zelf niet bent opgegroeid. Het is een ‘clubjes club’ en als je nergens bijhoort dan hoor je dus nergens bij.

Er zijn veel spelers die voor KZ zijn gaan spelen om sportieve redenen. De club heeft nog steeds veel uitstraling. Helaas hielden veel deze imports het na een jaar wel gezien omdat de resultaten tegenvielen en omdat er geen prettige sfeer hangt. Er valt vaak geen zak te beleven op zondag of op een doordweekse avond tegen 10 uur.

Dat zal niet zo snel veranderen, gezien ‘de families’ en geadopteerde aanhang. Hun wil is wet. You like it or you hate it.

Veel eigen jeugd is weggegaan omdat ze of elders studeren en gevlucht zijn uit hun ouderlijke villa. Of omdat ze gewoon te goed zijn voor de OVK en spelen dus elders in de hoofdklasse.

En daarom is KZ ver ver ver weggezakt en zal het nooit nooit nooit meer terugkomen.

Hagenees

Probleem met KZ is dat ze nog te veel teren op “oude” glorie en denken dat het vanzelf wel weer een keer terug komt. De jeugd opleiding is verwaarloosd (Waar HDM, Cartouche en ook HGC in geïnvesteerd hebben de afgelopen jaren) Daardoor lopen ze nu achter de feiten aan en gaan goede jeugd spelers die er nog over zijn naar andere (betere) clubs. Het Bolwerk KZ is geen bolwerk meer maar een clubje uit de regio geworden. Bij de jongenslijn speelt geen enkel team IDC of landelijk, bij de meisjes lijn alleen MB1 super B en de rest regionaal. Dat geeft te denken en was vroeger wel anders. Er zal uit de jeugd ook weinig aansluiting komen naar de 1e teams en dan gaat het hard. Je kan wel buitenstanders blijven aantrekken maar eens houd het op. Denk dat KZ volgend jaar lekker 1e klasse met H1 gaat spelen en D1 zal over een aantal jaar volgen.
Als H1 gaat degraderen naar de 1e klasse zal er een neerwaartse spiraal gaan plaats vinden.
Misschien dat er een wijs iemand opstaat binnen KZ die al die families en aanhang er uit werkt en gaat werken aan een solide basis ( we hebben het dan over een termijn van 8 tot 10 jaar) maar zolang er mensen zitten op posten die zich zelf groter vinden dan de club zal KZ vervallen tot een clubje en nooit meer de club worden die ze waren…

@Joost

Joost, Van Waveren was toch assistent afgelopen jaar?

@Hagenees

Zo ontzettend mee eens. Er zijn een groot aantal mensen geweest die willen maar gewoonweg werden tegengehouden. En dat terwijl er voldoende kansen liggen. Het ego van bepaalde lieden overwint altijd. Ik vraag mij serieus af of KZ over 8 tot 10 jaar nog bestaat.

VMHC

Ik kan me nog levendig herinneren dat KZ erg minachtend neerkeek op Cartouche. Erg mooi is te zien dat Cartouche toch het laatst lijkt te lachen.

jajajajajaja

Is een tijdje gelejeh dat Leiden in de hoofdklasse speelde. Lijkt me mooi als dat weer gebeurd. Kunnen Taekema, Van der Wilk en Oltmans leuk nog een jaartje meepakken :)

@ domme reacties

Heerlijk om iedere week te lezen op het ”KZ” forum !

Ik was altijd in de veronderstelling dat er enige vorm van intelligentie is bij de mensen die hockey ambiëren, maar dat is dus volkomen onzin als je sommige verhalen leest.

Echt ontzettend zielig en treurig dat sommige mensen hun frustraties over KZ moeten wegschrijven. Vooral de mensen die wat weten van KZ of daar een functie hebben gehad (van achter de bar tot op het hockeyveld).
Rivaliteit blijft bestaan tussen clubs en daar valt dus ook wel genoeg over te discussiëren op zo’n forum, maar iedere week weer een stel vaders/oud-trainers/gediende die hun woordje doen over KZ is toch een keer klaar ?! Heren 1 is vorig jaar opgestapt en daar is een volledig nieuw team voor in de plaats gekomen. Lekker makkelijk om deze gasten kapot te maken, ze hebben er geen drol mee te maken.
Een aantal hebben bij 2 gespeeld en hebben iedere keer net de selectie niet gehaald, nou en? Nu krijgen ze de kans, maar ook de kans om KZ in nood te helpen en dat doen ze. Zij keren KZ niet de rug toe (zoals veel wel hebben gedaan), maar trainen zich iedere week de ballen uit de broek om beter te worden. Jammer dat de resultaten uitblijven, dat is een kwestie van geduld.

De opmerking dat je wel kan zien dat 2 ook de jeugd getraind heeft en dat daarom de jeugd ook niet lekker loopt is al helemaal te simpel voor woorden. Een aantal ervan doen Kamp Vierhouten, geven training, coachen en doen hockeykampen in de zomer en dat alles voor nada ! Deze gasten hebben het hart op de juiste plaats en staan KZ bij nu het even doorbijten is. Misschien is de lichting niet om over naar huis te schrijven.

Er is een nieuw bestuur dat KZ weer op het juiste spoor probeert te krijgen. Niet echt een teken van intelligentie om dan dit bestuur verantwoordelijk te houden voor fouten in het verleden.

T-dansant had een thema, dan komt iedereen in thema, heren 1 en dames 1 dus ook ! Fijn dat er bepaald wordt of heren 1 daarbij hoort te zijn of niet. Dat zijn afspraken tussen de coach en het team, daar heeft verder niemand iets mee te maken.

Echt werkelijk te zielig voor woorden hoe sommige nog even hun grammetje willen halen. Altijd maar die onzin over de ‘roem’ en de arrogantie van KZ. Dat is inderdaad 100 jaar geleden en een zeer vermoeiend en oud-verhaal. Als je KZ niet leuk vindt, blijf dan alsjeblieft weg ! Vind je KZ wel leuk, dan ben je van harte welkom om te bouwen aan een nieuwe toekomst.

Joe

Poe

Joe, waarom is heren 1 vorig jaar opgestapt? Verder mooi je verhaal te lezen.

Jammerhelaas

@ domme reactie. Goed verhaal. John en optimist doen vast niks op de club. Dus dan maar gewoon alles afzeiken. Waarschijnlijk zelf niks te doen. Een schande dat deze mensen op Kz rondlopen.

Ado

@@domme reactie & Jammerhelaas. Dank voor de emotionele reacties; ik ben blij dat het wat losmaakt. Maar om iedereen die jullie beleid en de huidige situatie van KZ enigszins kritisch heeft benaderd maar als ‘dom’ weg te schrijven getuigt – ben ik bang – toch van weinig relateitszin. Het is van groot belang dat dit falen breed wordt uitgemeten in de media. Dat het voor KZ te laat is begrijp ik. Het is daar al lang 5 voor 12 geweest, het water sijpelt de neusgaten al binnen en dus voelt al die kritiek als een overbodige trap na. Maar laat het aub als voorbeeld werken voor een hoop andere clubs. Het zou jullie dan ook sieren om de boel niet zo te bagatelliseren. Veel succes bij de wederopbouw van de club. Zo te horen is de wil er wel.

Jammerhelaas

@ado. Kan je mij dan wellicht vertellen wat de meerwaarde is van strutureel afzeiken van de huidige selectie en het oude beleid. Dat is pure sensatiezoekerij.

Jammerhelaas

Daarbij is dom het juiste woord voor mensen die iets beweren op dit forum maar kennelijk niet goed genoeg zijn geïnformeerd over de

Jammerhelaas

Oorzaken hiervan. Linken leggen tussen 2 geheel afzonderlijke problemen getuigd wederom van sensatiezoekerij. Ik heb niks tegen zo’n forum maar dan moeten mensen wel de juiste problemen en oorzaken kennen. Zodat alleen JUISTE informatie in de media terecht komt (voor de mensen die daar überhaupt behoefte aan hebben). Ik zie daar de meerwaarde niet van. Dit is gewoonweg je club in een kwaad daglicht zetten. Stap dan naar voren en probeer iets te veranderen op de club.

Aan jammerhelaas

Misschien is het een idee KZ eens positief in het nieuws te brengen. Vertel eens, wat zijn jullie allemaal aan het doen om de club nieuw leven in te blazen? Dit is oprechte interesse en geen kapstok voor verder geneuzel. Dat is er al genoeg.

Het heeft Nut(h)

Wellicht kan kZ een voorbeeld nemen aan klein duimpje in Limburg: Nuth!

@ domme reacties

@ ado

” Het is daar al lang 5 voor 12 geweest, het water sijpelt de neusgaten al binnen en dus voelt al die kritiek als een overbodige trap na.
Het zou jullie dan ook sieren om de boel niet zo te bagatelliseren ”.

Ik heb het idee dat jij rustig boeken kan gaan schrijven met dit soort wijsheden.

Misschien dat jij het niet door hebt, omdat je niet van de club bent (en naar alle waarschijnlijkheid ook nooit bij de club lid gaat worden), maar er wordt recht op de man gespeeld (en door de benen) als het onderwerp over KZ gaat.
Getuigt van weinig intelligentie en een hoop slapzakkerig(heb er zojuist een woord van gemaakt) gedrag dat het via een forum gebracht moet worden. Dat jij en andere KZ graag op het gezicht ziet gaan moet je helemaal zelf weten.
Ga er weer een zondag of maandag voor zitten en schrijf jezelf helemaal wezenloos totdat het zweet je uitbreekt, van geluk of van zelfvoldoening, maar probeer niet via dit forum bepaalde mensen te beschadigen.

Joe

Koe

Joe, waarom is heren 1 vorig jaar opgestapt?

Wie?

Hoe komt het dat Leiden zo goed draait dit jaar? Die hebben toch helemaal niet zoveel toppers in huis…

John

Joe,

Ado heeft een goed punt. Als je KZ een warm hart toedraagt, wat ik denk, dan kun je alles wel nuanceren maar dan werk je indirect mee aan het verval van de club.

Waarom staan de leden niet op? Zijn ze tevreden? Zijn ze er soms trots op dat de eerste teams tegenvallen? Vinden ze het leuk dat geen enkel eerste jeugdteam in een aansprekende competitie speelt? Of staan de trotse ouders nog grapjes te maken op de parkeerplaats, ‘Roomburg, geen idee waar dat ligt’.

Of weten ze niet dat hun contributie wordt besteedt wordt aan middelmatige trainers voor hun kinderen, die worden afgescheept met een A junior en een tasje ballen. En dat de coaches van H1 en D1 een behoorlijke vergoeding ontvangen maar hun teams niet aan de praat krijgen?

Hebben ze door dat door de vele wisselingen in het bestuur er van consistent beleid geen sprake is? Dat ze al jaren aanmodderen met het ontwikkelen van een strategische visie voor de toekomst, dat ze de club niet kunnen positioneren in de top en ook niet meer daaronder.

Het imago van de club is in rap tempo aan het vervagen en er is blijkbaar niemand die dat een halt kan toeroepen. Ook niet de ‘harde kern, de families, de helden van toen’ of hoe je ze wilt noemen. Als puntje bij paaltje komt dan zijn ze er niet, met uitzondering van een heel klein groepje. En dat groepje heeft het de afgelopen jaren, nou ja, goed verneukt. Daar kun je als lid toch niet zomaar genoegen mee nemen?

tictac

Ik denk dat het beleid van KZ heel helder is.
Het niveau van H1 en D1 aan laten sluiten bij de jeugdopleiding.

Jammerhelaas

@ John. Uit deze reactie blijkt maar weer dat je echt totaal geen benul hebt wat er op Kz speelt. Stiekem vind ik dat dan ook wel weer grappig, dat iemand zo treurig kan zijn. Hoop dat je er plezier aan beleeft om je eigen frustratie van je af te schrijven. Waarschijnlijk omdat mensen hebben ingezien dat ze jou geen functie op Kz moeten geven. Of wacht, waarschijnlijk als je daar om wat voor duistere reden, voor een onbelangrijk iets, om gevraagd werd was je opeens heel druk.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.