OVK: Chinees international Gu Bingfeng kiest voor Rotterdam

De Chinese international Gu Bingfeng speelt komend seizoen voor Rotterdam, dat uitkomt in de Overgangsklasse. De 23-jarige Bingfeng speelde de laatste twee jaar 31 interlands voor China en beschikt over een sleepcorner.

Op initiatief van de Chinese bond kan Rotterdam ook beschikken over routinier Zhao Yudiao die met China tijdens de Olympische Spelen van Beijing (2008) een zilveren medaille heeft gewonnen. Inmiddels heeft de 28-jarige aanvalster 230 interlands gespeeld. In 2010 werd Yudiao door de internationale hockeyfederatie FIH uitgeroepen tot ‘talent van het jaar’.

Andere versterkingen

De Argentijnse oud‐international Jimena Cédres keert na een succesvol seizoen bij Rotterdam weer terug. Zij heeft er voor gezorgd dat ook Maria Sol Fernandez, met wie zij in de Argentijnse jeugdselecties heeft gespeeld en die inmiddels in Nederland woont en werkt, zich bij Rotterdam aansluit.

Rotterdam kan ook beschikken over de diensten van de Engelse Susie Gilbert. Sinds een half jaar maakt Gilbert geen deel meer uit van de Engelse nationale ploeg, waarvoor ze de afgelopen jaren 99 interlands heeft gespeeld en waarmee ze twee jaar geleden ten koste van Nederland Europees kampioen is geworden. Gilbert komt naar Rotterdam samen met haar verloofde Nick Catlin, één van de versterkingen van de herenselectie van Rotterdam.

Promotieklasse

Met deze versterkingen hoopt Rotterdam zich dit seizoen te kwalificeren voor de nieuwe Promotieklasse die volgend jaar zal worden ingevoerd.

Comments (2)

  1. Hebben ze geen meisjeslijn op die club? Geef de jeugd toch de kans in plaats van uitgerangeerde buitenlandse spelers. Met al hun talenten van de afgelopen jaren hadden ze al structureel mee moeten doen voor promotie.

  2. Echte talenten vertrekken en bij gebrek aan beter staat meisjes a1 in het veld + nu buitenlanders. ik zeg afhaken

Reageer

Contact Us