OVK (D): Vincent van Hall vertrekt als coach van HIC | Hoofdklasse Hockey Nederland

OVK (D): Vincent van Hall vertrekt als coach van HIC

Vincent van Hall heeft besloten aan het begin van de tweede seizoenshelft te vertrekken bij de dames van HIC, die momenteel achtste staan in de Overgangsklasse A.

De coach acht zichzelf niet de juiste persoon om het team in de komende fase te begeleiden en doet daarom in het belang van het team een stap terug. Deze beslissing is in goed onderling overleg met de club genomen.

Belangrijke bijdrage

Van Hall stond 2,5 jaar aan het roer bij het vaandelteam van HIC. In die periode hebben de dames, zo valt te lezen in het persbericht, zich ontwikkelt tot een vaste waarde in de Overgangsklasse met de nadrukkelijk ambitie om in de top mee te draaien. In nauwe samenwerking met de commissie Tophockey van HIC heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de optimalisatie van de topsportcultuur bij de dames.

De commissie Tophockey is op dit moment volop bezig een oplossing te zoeken om naast de huidige assistent-coach Eline Vermeulen de staf te versterken.

Bekijk het overzicht van de coachwissels in de Overgangsklasse dames in aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (1)

  1. Dit is al de tweede (top) coach (eerst Wageningen) die gedurende het seizoen zijn conclusies trekt, omdat er een verschil van inzicht is met een deel van de spelersgroep. Zou het niet wat zijn als spelers eens water bij de wijn doen. Niet zeuren, maar hockeyen. Daar hebben bestuursleden ook een rol in. Ik denk niet dat deze coaches een verkeerd inzicht hebben namelijk. Dat hebben ze wel bewezen. Zonde voor HIC.

Reageer