OVK (H): Nanco Jansonius aan de slag bij Laren | Hoofdklasse Hockey Nederland

OVK (H): Nanco Jansonius aan de slag bij Laren

De heren van Laren staan vanaf komend seizoen onder leiding van Nanco Jansonius. Hij is de opvolger van Rick van Domburg Scipio, die onlangs opstapte bij de club uit het Gooi.

Jansonius is de afgelopen twee seizoenen assistent geweest bij de heren van Rotterdam. Daarvoor stond hij aan het roer bij de heren van hdm en HBS. Daarnaast geeft Jansonius al twaalf jaar leiding aan de jeugdopleiding van Pinoké.

Nieuwe uitdaging

“Na twee prachtige seizoenen bij topclub HC Rotterdam kijk ik uit naar deze nieuwe uitdaging bij Laren. Een club met traditie! Werken met een relatief jong team met veel potentie én aanstormende talenten uit de jeugd is geweldig. Ik heb er veel zin in”, zegt Jansonius op de website van Laren.

Ook de club is vanzelfsprekend blij met de komst van de nieuwe hoofdcoach. “Hij is positief, heeft ambitie en ervaring. Ook heeft Nanco het vermogen om dat op een team en individuele spelers over te brengen- en er een (h)echt team van te maken. Dit alles maakt hem heel geschikt voor Laren”, zegt Martijn de Jager, bestuurslid van Laren.

Jonge kern spelers

“De kern van het elftal bestaat uit jongens tussen de 17-22 jaar en die hebben zowel als team als individueel nog veel ruimte om te groeien. Ook onze talentvolle jeugdspelers zullen goed begeleid worden om de stap naar Heren 1 te kunnen maken.”

Bekijk het overzicht van de coachwissels in de Overgangsklasse heren in aanloop naar het seizoen 2018-2019

Reageer