OVK: Helen Lejeune nieuwe hoofdcoach HIC Heren 1 | Hoofdklasse Hockey Nederland

OVK: Helen Lejeune nieuwe hoofdcoach HIC Heren 1

Helen Lejeune is bij HIC Heren 1 de opvolger van hoofdcoach Dirk Verhagen. Verhagen maakte onlangs bekend te stoppen als hoofdverantwoordelijke van het vaandelteam vanwege zijn maatschappelijke carrière, maar hij blijft wel betrokken bij het team als assistent.

Lejeune was als speelster actief voor Amsterdam en speelde 125 interlands. Met Oranje werd zij wereldkampioen in 1986 en 1990 en behaalde ze brons op de Olympische Spelen van 1988. Als clubspeelster behaalde Lejeune diverse landstitels en Europese clubprijzen.

Coaching

Na haar actieve loopbaan werd Lejeune coach van HGC Dames 1 en Heren 2 en stond ze aan het roer van Nederlands A en Nederlands B. Op dit moment is Lejeune betrokken bij de begeleiding van Meisjes A1 van Amsterdam en is ze bondscoach van Meisjes B.

“HIC is ontzettend blij dat Helen, die al een aantal seizoenen langs de lijn heeft gestaan bij HIC en daar de specialistentrainingen voor de mannen verzorgde, deze uitdaging heeft aangenomen. Met Helen als hoofdcoach, Dirk Verhagen als haar assistent en Monique Weehuizen als manager is een mooie basis voor de begeleiding van HIC Heren 1 gelegd”, zegt Willem Prins, commissaris tophockey van de club.

Bekijk het overzicht van de coachwissels in de Overgangsklasse heren in aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (2)

  1. Haha wat een aanfluiting… Lekker drieloopjes doen met volwassen mannen

  2. Wat bedoel je?
    Lijkt me een prima keuze nl.

Reageer