OVK: Peter Jonker keert terug naar Voordaan | Hoofdklasse Hockey Nederland

OVK: Peter Jonker keert terug naar Voordaan

Voordaan heeft in de persoon van Peter Jonker de opvolger gevonden van Rein van Eijk, die aan het einde van het seizoen vertrekt als coach van Heren 1. Dat meldt de club uit Groenekan in een persbericht.

Jonker is een oude bekende van Voordaan. Hij was tussen 1996 en 2000 al actief bij de club. De afgelopen twee seizoenen was hij assistent bij Schaerweijde en daarvoor was Jonker onder meer hoofdcoach bij Hurley, SCHC en Amersfoort. “Met zijn jarenlange ervaring in de hoofd- en overgangsklasse past Peter goed bij de ambities van de club en het team. Wij wensen hem veel succes en welkom terug!”, aldus Maarten Groenen namens de commissie Tophockey.

Genoten

“Ik vind het geweldig om opnieuw coach te worden op Voordaan”, zegt Jonker. “In die jaren heb ik enorm genoten van een periode waarin we met een ploeg met geweldige karakters vol meededen in de top van de Overgangsklasse. Veel spelers van toen kom ik nu op zaterdag op het veld tegen als we met onze kinderen op stap zijn.”

“Ik heb ontzettend veel zin om hier weer aan de slag te gaan. Nog steeds zijn de faciliteiten niet de meest uitzonderlijke in de Overgangsklasse, maar er zijn echt grote stappen gezet. Ik hoop dat mensen nog meer gaan beseffen dat bij Voordaan spelen sinds een aantal jaren ook topsport aan het worden is.”

Calimero

Een van zijn doelen is dan ook om af te rekenen met het Calimero-imago dat soms de kop opsteekt. “Voordaan speelt al 22 jaar onafgebroken in de Overgangsklasse, met af en toe zelfs een stapje omhoog. Dat is bepaald niet kinderachtig en dat besef wil ik graag door laten dringen bij de huidige selectie en bij jongens die mogelijk naar ons toekomen.”

Komende zomer zal de koers worden bepaald voor het nieuwe seizoen. “Het team heeft een ongelukkige start van het jaar gehad, maar ik heb het idee dat alles ondertussen alweer keurig op de rails staat. Ik wil doorbouwen aan dit Voordaan en daar iets van mijn enthousiasme en directheid aan toevoegen.”

Promotiepoule

Het lijkt hem als nieuweling onverstandig om nu al teveel doelen te stellen. “Daarvoor moet ik toch iets meer van het team weten, maar het lijkt mij wel duidelijk dat we met Voordaan willen zorgen dat we in het seizoen 2018/2019 meedoen aan de nieuw te formeren promotiepoule.”

Bekijk het overzicht van de coachwissels in de Overgangsklasse heren in aanloop naar het seizoen 2017-2018

Reageer