OVK: Peter Jonker wil weer hoofdcoach worden | Hoofdklasse Hockey Nederland

OVK: Peter Jonker wil weer hoofdcoach worden

Schaerweijde Heren 1 neemt na twee intensieve seizoenen afscheid van assistent-coach Peter Jonker. Jonker wil zijn lange ervaring opnieuw gaan inzetten als hoofdcoach.

Jonker is blij met de stap die hij gaat zetten, maar betreurt tegelijkertijd zijn vertrek bij Schaerweijde: “In de afgelopen twee jaar heb ik Schaerweijde goed leren kennen. De sfeer op de club vind ik bijzonder. Er is een positieve flow vanuit de leden en het bestuur naar Heren 1, in voor- en tegenspoed. Met Bas Bogaard heb ik heel goed samengewerkt. We hebben het een en ander neergezet en willen dit seizoen afmaken met de terugkeer van Schaerweijde in de Hoofdklasse. Voor mijn eigen ontwikkeling is het goed dat ik na vele jaren hoofdcoach te zijn geweest deze draad weer oppak.”

Impulsen

Bogaard zal Peter Jonker zeker gaan missen: “Aan het einde van het seizoen hoop ik met Peter de terugkeer naar de Hoofdklasse gerealiseerd te hebben. Het zal even wennen zijn dat hij in het komende seizoen dan niet meer naast mij zal staan. Tegelijkertijd kan zijn opvolger nieuwe impulsen aan mijn staf geven waardoor we sterker aan de start staan voor het seizoen 2017-2018. Dat zal ook het uitgangspunt zijn van de zoektocht naar een opvolger die Schaerweijde al is gestart.”

Bestuurslid Martijn Marree verantwoordelijk voor tophockey sluit zich hierbij aan: “We zijn Peter erg dankbaar voor het werk dat hij twee seizoenen voor Schaerweijde heeft verricht. Vorig jaar zijn we er onder leiding van Bas en Peter net niet in geslaagd in de Hoofdklasse te blijven. Maar de inhaalrace die dit tweetal na de winterstop in 2016 heeft gemaakt, was indrukwekkend. Ze hebben deze lijn doorgetrokken met als resultaat dat we in de Overgangsklasse nu koploper zijn met alle uitzicht op promotie. Ik heb er alle begrip voor dat Peter weer opnieuw hoofdcoach wil worden en wens hem toe dat hij volgend seizoen een mooie club onder zijn hoede zal nemen.”

Bekijk hier een overzicht van de coachwissels in de Overgangsklasse heren in aanloop naar het seizoen 2017-2018

Reageer