OVK: Rotterdam strikt Argentijnse international

Rotterdam heeft zich verzekerd van de komst van de Argentijnse Jimena Cedrés. De 23-jarige international gaat studeren in de havenstad en sluit na het olympisch toernooi, waar ze als reserve deel uitmaakt van de Argentijnse selectie, aan bij Dames 1.

Cedrés wil haar kunde en ervaring inzetten om het jonge team van Rotterdam naar een hoger plan te tillen. De ploeg degradeerde in 2013 uit de Hoofdklasse en probeert sindsdien promotie naar het hoogste niveau af te dwingen. ‘Het is een eer om voor Rotterdam te mogen spelen. Ik draag graag mijn steentje bij aan de verdere ontwikkeling van het team’, zegt Cedrés.

International

De Argentijnse, die inmiddels ruim negentig interlands achter haar naam heeft staan, speelt in eigen land voor San Fernando uit Buenos Aires. Twee weken geleden versloeg ze met Argentinië Nederland in de finale van de Champions Trophy.

‘Een speelster als Jimena in je team is voor een coach geweldig. Met haar internationale ervaring zal zij Rotterdam kunnen helpen om uiteindelijk op een hoger niveau te kunnen gaan spelen’, legt Kees Wortmann, de nieuwe coach van Rotterdam uit.

Reageer

Contact Us