OVK: Taeke Taekema assistent bij heren Schaerweijde | Hoofdklasse Hockey Nederland

OVK: Taeke Taekema assistent bij heren Schaerweijde

Taeke Taekema is komend seizoen assistent-coach bij de heren van Schaerweijde. De voormalig international, die de nieuwe coach Suzan Veen-van der Wielen gaat ondersteunen, speelde zelf drie seizoenen voor de ploeg uit Zeist.

Schaerweijde, dat afgelopen seizoen promotie naar de Hoofdklasse net misliep, heeft verder de herenselectie versterkt met verdediger Pieter-Jan Voerman van Zwolle. Daarnaast keert middenvelder Hidde Phijffer terug op het oude nest na twee seizoenen Pinoké en doelman Paul Schürmann, die in de jeugd voor Schaerweijde speelde, komt over van Phoenix.

Comments (7)

 1. Wij promoveren wel

  Heeft Taekema trainerservaring? Hoop dat hij van waarde kan zijn. Zijn corner was een zekerheidje maar mentaal en technisch vond ik hem wat minder.

  Vind de keuze voor Taekema naast Van der Wielen erg gewaagd.

 2. Fan van Hockey

  De opmerking over “Een goed paard maar ook een goede ruiter?” werd ook al in een ander bericht gemaakt. We gaan het komend jaar zien of de international Taeke van voldoende waarde is als assistent. Vooralsnog heb ik er vertrouwen in en wens ik Taeke als nieuwe Fan van Schaerweijde veel succes in zijn nieuwe functie!

 3. @Fan van Hockey

  Tsja, ‘een goed paard maar ook een goede ruiter’, weet niet of dat hier op gaat. Zoals reeds aangegeven was zijn corner briljant. Hockey technisch, mentaal, conditioneel was het stukken minder. Ik hou mijn hart vast en hoop dat er wel trainingsvaardigheden in hem zitten, anders ben ik bang dat Van der Wielen, die nieuw is op dit niveau als coach en Taekema, tevens nieuw op dit niveau als coach, er een potje van gaan maken.

 4. Fan van Hockey

  @ @Fan van Hockey: Taeke was gedurende een flink aantal jaren “ons” strafcornercanon; de strafcorner “er eventje in leggen” was zijn specialiteit. Zijn corner was inderdaad briljant. Voor deze specialiteit stond hij opgesteld en hij deed als strafcornerspecialist wat hij moest doen, jarenlang.

  De vraag die nu voorligt is of hij hij over de vereiste trainers- en coachvaardigheden beschikt. We gaan het dit komend jaar zien. Wat dat betreft zijn we het helemaal met elkaar eens. Eerlijk gezegd denk ik dat je mijn vraagteken heb gemist.

 5. Waat gaat Gert Jan Verbeek komend seizoen heen?

 6. Daar gaan we weer….! De gok met twee goede paarden. Afbreukrisico is enorm. Waarom nou niet naast een totaal onervaren coach, geen ervaren rot gezet? Vaag, niet over nagedacht en ik denk niet dat dit tot successen zal leiden. Maar wie weet verassen ze ons. Zonder coach expertise kom je echt nergens. Desalniettemin wens ik iedereen succes.

 7. Jammer. Na vijf jaar investeren in een prima jeugdopleiding en een sterk heren 1 gaat de club een onzekere tijd tegemoet. Al is het redelijk voorspelbaar.

  De sterkhouders zijn weg, wat doorstroomt heeft tijd nodig. Toppers van weleer die denken dat ze dit wel even kunnen, erachter komen dat de beleving van het team niet strookt met hun verwachtingen en na een seizoen houden ze het voor gezien, een ploeg in opbouw achterlatend.

  S’Weijde is de komende vijf jaar weer een grauwe middenmotor.

Reageer