Pam Imhof werkt hard om zich in de kijker te spelen bij Oranje - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pam Imhof werkt hard om zich in de kijker te spelen bij Oranje

Hockeyclub Kampong is de laatste weken actief op de transfermarkt. Waar de club afscheid nam van onder andere internationals Alexandra Heerbaart, Georgina Oliva en Nina Notman werd er ook een viertal nieuwe speelsters aangetrokken. Er leek veel onrust te zijn bij de club uit Utrecht. Een van de speelsters die bij Kampong als eerste haar contract verlengde was Pam Imhof. De enthousiaste Imhof was meteen al zeker van haar keuze en tekende voor twee jaar.

Waar Kampong in de jeugd vaak met meerdere teams meestrijd voor het landkampioenschap, sloten de dames het afgelopen jaar teleurstellend af. De ploeg greep naast een plek in play-offs. Onrust leek er te ontstaan voor de buitenwereld. Een nieuwe coach, Michiel van der Struijk, sloot aan bij de dames en een aantal speelsters maakten bekend te gaan vertrekken. Toch was er ook positief nieuws, zo maakte talenten Luna Fokké, Carlijn Tukkers en Alma Fenne bekend dat zij komend jaar bij Kampong gaan spelen. Ook komt Iers International McFerran zich komend jaar melden in Utrecht.

Pam Imhof in duel met Marijn Veen. Foto: Roel Ubels Pam Imhof in duel met Marijn Veen. Foto: Roel Ubels

Kampong en de play-offs

De ploeg uit Utrecht schurkt al jaren tegen de absolute top aan, maar kan vaak net niet de play-offs bereiken. Afgelopen jaar viel dit helaas toch tegen. ‘Het verschil met de top-3 en ons is dat wij te vaak punten hebben laten liggen tegen teams die onderin de competitie spelen. We moeten leren om ‘mindere’ teams harder af te straffen. Dit doen SCHC, Den Bosch en Amsterdam bijvoorbeeld wel. Het gaat belangrijk worden om fit te worden en dan vanaf de eerste competitiedag meteen er tegenaan te gaan’, aldus Imhof.

Een aantal oudgedienden bleven de club uit Utrecht trouw. In het huidige team bleven internationals zoals Malou Pheninckx, Margot Zuidhof en Renée van Laarhoven, ondanks de coachwisseling en de komst van de Olympische Spelen in Tokyo. Bekend is dat er voor het EK weinig speelsters buiten de top-3 geselecteerd zijn, het behoud van de drie internationals is daarom een groot pluspunt voor Kampong. ‘Ik was een van de eerste speelsters die heeft bijgetekend bij Kampong. Ik heb het naar mijn zin bij de club en wilde graag laten zien dat ik de club trouw blijf’, legt Imhof uit.

Pam Imhof in actie tegen HDM (c) Roel Ubels Pam Imhof in actie tegen HDM (c) Roel Ubels

Nederlands elftal

Pam Imhof speelt al een aantal jaren bij Kampong en kan ondertussen als één van de steunpilaren worden gezien van het nieuw te vormen team. Zelf ziet ze zichzelf als laatbloeier, toch heeft de jonge Imhof nog alle potentie om het ver te schoppen. ‘Ja het klopt dat ik relatief later ben gaan pieken in mijn carrière. Ik heb bijvoorbeeld alleen in het schaduwteam van Nederlands A gezeten, en daarnaast heb ik even met Jong Oranje meegedaan. Hier speelde ik toentertijd samen met bijvoorbeeld Marijn Veen. De overstap van Pinoké naar Kampong heeft mij als speler veel opgeleverd. Vooral op fysiek gebied ben ik stappen gaan maken. Komende jaren wil ik graag gaan pieken bij Kampong’, aldus Imhof.

Dat Kampong komend jaar fysiek sterker gaat worden lijkt een logisch gevolg van het aantrekken van Michiel van der Struijk. De nieuwe coach komt uit de mannenwereld en staat er om bekend dat hij hard wil trainen. ‘Michiel komt op mij heel enthousiast over. Daarnaast communiceert hij erg duidelijk. Als iets niet goed is, dan is het niet goed. Ik denk dat dit uiteindelijk bij ons veel resultaat gaat opleveren’, vertelt Imhof. Niet alleen het aantrekken van coach van der Struijk is een positieve ontwikkeling voor de club. ‘Bij Kampong krijgen sommige jonge spelers nu een vierjarig contract. De club wil graag laten zien dat zij haar eigen jeugd vertrouwt en een kans wil geven om op het hoogste niveau van Nederland te spelen’, legt Imhof uit.

Dat Imhof ambitieus is blijkt wel uit de passie die zij uitstraalt wanneer zij uitlegt wat haar droom is. ‘Zelf heb ik nog genoeg doelen die ik wil bewerkstelligen, onder andere dat ik in twee jaar tijd het Nederlands Elftal zit. Ik moet nog veel stappen maken en hier ga ik alles aan doen. Van mening ben ik dat je niet altijd in de jeugd op het hoogste niveau van Nederland hoeft te hockeyen om uiteindelijk het Nederlands elftal te halen. Zelf kom ik van Schaerweijde, een club waar veel talenten vandaan komen. De meeste internationals spelen bij de top-3 clubs, maar als je naar de selectie kijkt zie je dat het ook vanuit Kampong kan. Niet alleen is Malou een vaste aanwinst bij het Nederlands elftal, ook teamgenootjes Margot Zuidhof en Renée van Laarhoven zaten dicht bij de EK-selectie van Alyson Annan. De bondscoach selecteert de beste speelsters en ik ga er alles aan doen om te zorgen dat ik daarbij kom. Ik ga de komende twee jaar alles geven om mijn doel te halen en dan kijk ik dan wel hoe dichtbij ik ben’.

Door: Hans Hofstra

Comments (1)

  1. Beetje gebrek aan zelfinzicht

Reageer