Pasha Gademan: ‘Die punten komen er wel’

Almere mocht lang hopen op een punt tegen Bloemendaal. De ploeg van Pasha Gademan trok vrijdag echter alsnog aan het kortste eind. Door een rake strafcorner van Tim Swaen dertig seconden voor tijd bleef Almere ook op de derde speeldag met lege handen achter (1-2).

“Dat is heel jammer”, zegt Gademan. “Hij kon een keertje vallen. Ze hebben een bal op de paal gehad en een tiental corners. En dat het dan in de laatste minuut gebeurt, is pijnlijk.

Zuur

“Weet je wat zuurder is? Als je superslecht speelt en je verliest met 9-0”, vervolgt Gademan, die doelt op het resultaat van het duel tussen beide ploegen vorig seizoen “Dat is een stuk zuurder dan een hele goede wedstrijd tegen Bloemendaal spelen.

“We zijn weer sterker dan afgelopen weekend”, gaat Gademan verder. “En we toonden aan echt te durven hockeyen, goed te kunnen drukken en af en toe ook laag te kunnen staan. Youri (Beck, keeper, red.) heeft vandaag een hele goede wedstrijd gekeept, heel sterk. Een paar jongens hebben echt een sterke pot gespeeld.”

Nul punten

Ondanks de complimenten van de coach pakte Almere geen punten. De ploeg staat na drie duels nog steeds op de hatelijke nul. “Ik had uiteraard anders gehoopt. Natuurlijk had je meer punten gewild, maar die komen er wel”, zegt Gademan. Dat zou komende zondag al kunnen zijn als Almere op bezoek gaat bij het eveneens puntloze Tilburg. “Daar gaan we wel voor.”

Een verlies tegen Bloemendaal kan wellicht worden ingecalculeerd, maar Almere bleef ook tegen directe concurrenten, SCHC en Pinoké, zonder punten. “Ik wil niet te veel in excuses treden, maar we hebben wel een iets andere voorbereiding gehad dan Stichtsche en Pinoké. Tot op de dag dat de competitie begon, waren we eigenlijk nog steeds niet compleet.”

Voorbereiding

Gademan moest het in de voorbereiding stellen zonder Jonas de Geus en Terrance Pieters. Beide spelers waren actief op het EK. De Geus won goud met Oranje en Pieters pakte met Jong Oranje de Europese titel. “Dat betekent niet dat we het niet kunnen met andere jongens. Alleen ze hebben een dusdanige belangrijke positie in ons team, dat het wel even tijd kost voordat je er echt bent.”

Ondanks de matige seizoensstart heeft Gademan vertrouwen dat het goed komt met Almere. “Dit is wedstrijd nummer drie en zondag wordt wedstrijd nummer vier, daarna hebben we er nog 18 te gaan. En in 18 wedstrijden kan je nog heel veel punten vergaren.”

Rol

Het is voor Gademan zijn eerste seizoen als trainer van het vaandelteam van Almere. Vorig jaar maakte hij zelf nog deel uit van de selectie. Nu staat hij langs de lijn als opvolger van Alex Verga. “Het is vrij makkelijk gegaan en ik vind het fantastisch om te doen”, zegt Gademan die het spelen niet meer ambieert. “Op dit moment niet nee. Ik denk niet dat ik als speler naar het niveau hadden kunnen groeien dat ik zelf ambieerde. Ik denk dat ik als coach een goede rol voor die jongens kan spelen.”

Reageer

Contact Us