Pasha Gademan: ‘We hebben een momentje nodig’

“Het is even slikken”, zegt Pasha Gademan van Almere. De promovendus verloor zondag met 4-1 van Pinoké en is hierdoor de nieuwe hekkensluiter in de Hoofdklasse mede ook omdat concurrent Qui Vive met 2-1 won van Tilburg. “Dat we nu laatste staan, is het pijnlijke aan de nederlaag van Tilburg.”

Almere bevindt zich op het ogenblik in een slechte periode. Al elf wedstrijden heeft de ploeg niet weten te winnen en in die reeks verloor Almere negen keer. “Bij ons loopt het minder lekker”, zegt Gademan. “Waar het aan ligt? Die vraag stellen we onszelf ook, maar we hebben nog geen concreet antwoord.”

Nieuw

“Het past wel bij een eerste jaar in de Hoofdklasse”, gaat Gademan verder. “We hebben lang op eigen niveau in de top gespeeld. We kennen het niet om te verliezen of weggespeeld te worden. Dat is voor ons nieuw.”

Hoe kan Almere het tij te keren? “Een paar dingen, maar die klinken heel cliché: hard werken en elkaar steunen. Dat is het enige medicijn. En we hebben een momentje nodig, zoals Pinoké dat had bij Bloemendaal (0-0, red.) zodat het vertrouwen er weer komt.”

Pinoké te sterk

Tegen Pinoké boekte Almere eerder dit seizoen nog de eerste zege in de Hoofdklasse, maar zondag was Pinoké veel te sterk. Almere kwam nog wel op voorsprong door een benutte strafcorner van Terrance Pieters, maar nog voor rust boog Pinoké de achterstand om in een voorsprong, die na rust werd uitgebouwd naar een 4-1 eindstand.

“Het was verdiend. Er viel niet veel op af te dingen. De uitslag was een juiste weerspiegeling. Helaas maar waar”, zegt Gademan.

Spanning onderin

Almere is hekkensluiter met zeven punten, evenveel als Qui Vive dat voorlaatste staat. Hurley, de komende tegenstander van Almere, is tiende met negen punten. Tilburg is voorlopig nog veilig met een negende plaats en tien punten.

“We hebben het geluk dat het onderin dichtbij elkaar staat”, zegt Gademan. “De belangen spreken voor zich. Als je wint doe je goede zaken en dan sta je boven Hurley en ligt de bal bij de concurrentie.”

Reageer

Contact Us