Pasha Gademan: ‘We hebben er geen gek feest van gemaakt’

De blijdschap bij de heren van Almere was groot na afloop van de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Pinoké. Voor het eerst in de historie won de ploeg van coach Alex Verga een competitieduel in de Hoofdklasse. “We hebben er geen gek feest van gemaakt”, zegt Pasha Gademan.

“We hebben ervan genoten, maar het is slechts één winstpot. Het was niet een wedstrijd om degradatie te ontlopen. Dan is het pas echt feest.”

Hoogtepunt

Na de puntendeling met Kampong op de eerste competitiedag was de winst op Pinoké een nieuw hoogtepunt voor de promovendus. “Van onze kant was het een goede wedstrijd”, analyseert Gademan. “We begonnen best sterk, hadden veel balbezit en creëerden een paar verzorgde aanvallen. Maar het was een wedstrijd waarin het dichtbij elkaar lag. De wedstrijd had ook in een gelijkspel of verlies voor ons kunnen eindigen.”

Almere zag tot twee keer toe zijn voorsprong binnen enkele minuten teniet worden gedaan door Pinoké. De derde Almeerse treffer, vlak voor het eindsignaal, bleek de Steekneuzen uiteindelijk te machtig.

Mentaal

“Bij de eerste tegengoal missen we een stukje focus. In balsporten zie je vaak grote kansen na een doelpunt. Dat is iets mentaals. Het is iets om met elkaar over te hebben”, zegt Gademan die van mening is dat er weinig valt af te dingen op de overwinning.

“Ik vind het zelf wel terecht. Als ik naar onszelf kijk, verdienen we de overwinning. Pinoké zal er anders over denken en dat is hun goed recht.”

Eigen pupillen

Voor Gademan was het een bijzondere wedstrijd. Niet alleen vanwege de winst, maar ook omdat hij op het veld was omringd door spelers die hij zelf door de jaren heen heeft getraind en gecoacht. Gademan was onder meer drie jaar coach van Pinoké Jongens A1. “Het voelde alsof ik een beetje met mijn eigen pupillen op het veld stond.”

Almere presteert vooralsnog prima in de Hoofdklasse. Met vijf punten uit vijf wedstrijden staat de promovendus op een achtste plaats. “Het bevalt heel goed”, zegt Gademan over het spelen in de Hoofdklasse. “Op de club heerst een fantastische sfeer. De aandacht van de pers. Het is mooi om je sport zo te beleven.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Almere en Pinoké

Reageer

Contact Us