Pelle Vos tekent voor twee jaar bij HGC

Pelle Vos maakt de overstap van Bloemendaal naar HGC. De 22-jarige middenvelder tekende een contract van twee jaar bij de club uit Wassenaar.

Vos was de afgelopen vijf seizoenen actief voor het vaandelteam van Bloemendaal. Bovendien kwam hij uit voor Jong Oranje.
Pelle Vos

Transfers

In een eerder stadium maakte Diede van Puffelen bekend Bloemendaal te zullen verlaten, hij gaat naar Rotterdam. Tegenover het vertrek van Vos en Van Puffelen staat de komst van Florian Fuchs, Blake Govers en coach Michel van de Heuvel.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (15)

 1. Ongelooflijk dat koopclub Bloemendaal weer een talent uit eigen jeugd wegstuurt; Vos heeft de potentie uit te groeien tot een zeer goede hoofdklassespeler, en misschien wel meer. Waarom zo makkelijk afschrijven? Ben ook benieuwd hoe ze het daar bijvoorbeeld met een Molenaar, van Doorn, Aarts etc. gaan doen. Nog meer buitenlanders halen? Die jongens horen te spelen!

 2. Hockey Liefhebber

  Beste John, wat een raar bericht weer. Niet Bloemendaal koopt hier iemand weg, maar HGC. En ook bij Bloemendaal krijgen heel veel (eigen) jeugdspelers kansen. En de ene slaagt op momenten beter (J.Brinkman, vd Drift, Aarts) dan de andere. En om voor het kampioenschap te spelen, is er nu eenmaal flinke concurrentie. En dus ook jongens die minder spelen en het dan minder naar hun zin hebben. Niet anders dan bij andere clubs.

 3. @Floppieenteun

  Wat vind jij hier van Floppieenteun?

 4. Floppieenteun

  Op de website van Bloemendaal staat meer uitleg over het vertrek van een aantal spelers en de samenstelling van het team voor volgend seizoen. Volgens de website hebben Vos, Molenaar en van Puffelen er zelf voor gekozen om ergens anders te gaan spelen. Bij het vertrek van Ford, Hird en Andres Mir staat verder niets vermeld (was eigenlijk al bekend dat ze maar een seizoen in Bloemendaal zouden spelen). Tegenover het vertrek van deze spelers staat de komst van: Govers en Fuchs. Ook heeft Bloemendaal een nieuwe coach aangetrokken: v/d Heuvel. Bloemendaal gaat verder met de ervaren (ex) internationals: Stockmann, Jolie, Jenniskens en Hofman. Met de nieuwe generatie internationals: Brinkman, Bovendeert en Schuurman. En met de clubspelers/talenten: de Groot, Aarts, v/d Drift en Brinkman. Kienholz wordt de nieuwe tweede doelman. Met Beekmans en van Doorn wordt nog onderhandeld.

  De selectie 2016/2017 tot nu toe:

  Stockmann
  Kienholz

  Jenniskens
  Schuurman
  Jolie
  De Groot
  Brinkman
  van Doorn?

  Hofman
  Beekmans?

  Govers
  Bovendeert
  Fuchs
  Aarts
  Brinkman
  v/d Drift

  Bloemendaal heeft met Govers en Fuchs twee absolute toppers gehaald (en met v/d Heuvel een topcoach). Verder zijn ze er naar mijn idee in de breedte tot nog toe niet sterker op geworden. Vind vooral het vertrek van Molenaar en Vos jammer. Molenaar is een groot talent en Vos een technisch zeer vaardige speler. Verder is Andres Mir een uitstekende speler.

  Op de website van Bloemendaal staat dat ze op korte termijn een nieuw speler verwachten te presenteren en dat Bloemendaal dan de selectie rond heeft. Ook als dit een middenvelder is vind ik de balans niet optimaal. Een top keeper, een top voorhoede, een uitstekende verdediging maar weinig (creatieve) concurrentie op het middenveld. Swann zou een goede zijn (zowel op het middenveld alsook in de verdediging inzetbaar). Voor Kavanagh geldt eigenlijk hetzelfde. Verder zou Fuerste een geweldige speler voor het middenveld zijn, net als Ockenden en Gougnard. Knowles zou je voor de achterhoede kunnen halen (Schuurman kan dan doorschuiven naar het middenveld). Kan je Nederlandse spelers halen met de kwaliteiten van bovenstaande spelers dan zou ik daar uiteraard voor kiezen. De Nederlandse spelers spelen altijd het hele seizoen en blijven normaal gesproken meer seizoenen bij de club hockeyen.

 5. @floppie teun

  Naar welke club gaat Molenaar dan?

 6. @floppieenteun

  Dank voor de reactie floppieenteun!! Super

 7. Floppieenteun

  Graag gedaan :-). Wie is trouwens de nieuwe speler die volgens de website op korte termijn wordt gepresenteerd?

 8. Ben wel benieuwd inderdaad, waar gaat Molenaar spelen?

 9. Michael Körper zou een mooie optie zijn.

  Bloemendaal mist nog steeds een top corner, waardoor het lastig is om te concureren met HGC, Amsterdam, OZ.

 10. Aarts, Molenaar zijn geen eigen jeugd. Komen van Groningen en Push. Wat ze vaker doen bij Bloemendaal. Lees Schuurman, Bovendeert, Puff, kwamen ook allemaal van buiten.

 11. Bloemendaaal

  Bloemendaal ziet komende zomer na Diede van Puffelen en Pelle Vos nog 4 spelers vertrekken. Het gaat om Jong Oranje-speler Floris Molenaar, Russell Ford, Andres Mir en reservekeeper Dominic Hird. Dat melden de Mussen op hun website.

  Gaat hard daar

 12. OranjeWit3

  Vertrek: 6 spelers

  Komst: 3 spelers

  Waarom wordt er over maar 1 extra verstrerking gesproken?

 13. Lijkt mij dat ze nu onderhand al genoeg extra versterkingen hebben..

 14. spannendcompetitie

  Ik hoop dat Kampong en HGC dit weekend winnen en playoffs gaan spelen. Dan moet ik nog zien wie er volgend jaar naar Bloemendaal komt..

 15. Realiteit

  Denk alleen dat Bloemendaal alles al rond heeft en alleen wacht tot de clubs van die spelers in rustiger vaarwater zitten.

Reageer

Contact Us