Philip

Philip Meulenbroek: ‘Ik sla gewoon naar de bal’

Een blik op het scorebord leerde dat er niet veel tijd meer was voor Kampong om in het tweede duel van de halve finales van de play-offs tegen Oranje-Rood shoot-outs af te dwingen. Met nog seconden te gaan maakte Philip Meulenbroek de 0-1 achterstand ongedaan.

“Ik denk niet na, ik sla gewoon naar die bal en hij valt erin”, omschrijft Meulenbroek zijn treffer nadat de bal voor zijn stick belandde na een klap vanaf rechts van vliegende keep Sjoerd de Wert. Met een backhand hoog in het doel liet Meulenbroek keeper Pirmin Blaak kansloos.

Altijd een doelpunt

“We zeggen ook altijd tegen elkaar: linksom, rechtsom, hoog of laag. Uiteindelijk maken we altijd een doelpunt. Dat is natuurlijk makkelijk praten als het daadwerkelijk ook gebeurt. Dit seizoen hebben we nog geen wedstrijd gehad waarin we niet gescoord hebben. We hebben altijd vertrouwen gehad dat we een doelpunt zouden maken.”

Het doelpunt kwam op de valreep, maar het was de beloning van het offensief van Kampong in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Oranje-Rood hield lang stand. Benjamin Stanzl had de score in de 13de minuut geopend na een mooie solo, maar de Eindhovense ploeg moest in de slotfase toch capituleren. Kampong wisselde doelman David Harte in voor een extra veldspeler en Oranje-Rood kwam in ondertal te staan omdat Agustin Mazzilli een gele kaart kreeg.

Volle bak belegeren

“We haalden onzer keeper eruit. We gingen volle bak belegeren, zoals we dat noemen, met heel veel druk op de cirkel. We pompen de bal erin en dan valt ie uiteindelijk goed”, zegt Meulenbroek.

Toch kon Kampong zichzelf wel verwijten dat het niet eerder in de wedstrijd de gelijkmaker op het bord had gezet. Zo kreeg Bjorn Kellerman een aantal goede kansen, maar bleven ook alle negen strafcorners onbenut.

Rendement

“Ik denk dat we daar wel een doelpunt uit hadden moeten maken. Het rendement met de corners is te laag op dit moment. Daar moeten we wat aan gaan doen. Dat zullen we tegen Amsterdam of Bloemendaal zeker nodig hebben.”

Na de gelijkmaker van Meulenbroek moest snel de knop worden omgezet. Het eindsignaal volgde vrijwel direct na het doelpunt en de ploegen moesten klaar staan voor de shoot-outs. In de serie miste Oranje-Rood een keer meer dan Kampong, dat zich daardoor plaatste voor de tweede finale op rij.

Veel trainen

“We trainen er natuurlijk veel op”, zegt Meulenbroek over de shoot-outs. “David (Harte, red.) is gewoon een waanzinnige keeper. Je weet eigenlijk gewoon dat ie er twee en soms wel drie pakt in zo’n reeks. Dus als je zelf het hoofd koel houdt en je maakt er drie, dan ben je al een heel eind. Dat is wel lekker. En eigenlijk kan het niet mooier. In de laatste minuut de gelijkmaker en dan op shoot-outs winnen. Voor het publiek zal het ontzettend spannend geweest zijn.”

Bekijk de foto’s van het duel tussen Kampong en Oranje-Rood

Reageer

Contact Us