Pien Sanders: 'Ik maak nooit goals' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pien Sanders: ‘Ik maak nooit goals’

Een winnende treffer maken tijdens een Europacupfinale. Het is niet heel veel spelers gegeven, maar Pien Sanders deed het. Ze besliste met haar doelpunt de eindstrijd van de EHCC tegen UHC Hamburg (2-1). Had Sanders er stiekem van gedroomd om zo’n doelpunt te maken? “Nee, zeker niet. Ik had het helemaal niet verwacht. Ik maak nooit goals, ben linksachter”, zegt Sanders.

In de finale maakte ze dus wel een goal en bezorgde daarmee haar ploeg Den Bosch de Europacup. “Toevallig hadden we een paar weken geleden een variant op mij bedacht bij de corner”, vertelt Sanders over haar doelpunt. “We deden hem gewoon en het was de 2-1. En dat ik hem mocht maken is ook heel leuk. We zijn gewoon Europees kampioen. Supervet.”

Weer geflikt

“Dit is gewoon niet te beschrijven”, gaat Sanders verder. “We wilden zo graag met z’n allen die dubbel winnen. We vechten er zo hard voor. Je bent al landskampioen en dan moet die knop om. Dat hebben we zeker laten zien. En dan winnen we h’m hier ook. Als team is dat gewoon een fantastisch gevoel, dat het gewoon weer flikt. Het is gewoon geweldig.”

Den Bosch had het in de finale niet makkelijk met de stugge Duitsers van UHC Hamburg. “Een goede ploeg, echt een waardige tegenstander”, zegt Sanders. “Maar ik denk dat wij over het algemeen de sterkere ploeg waren. We hebben verschillende kansen gecreëerd en ik denk dat de 3-1 wel in de lucht hing in plaats van de 2-2.”

Ongeslagen

Met het winnen van de dubbel sluit Den Bosch een seizoen af waarin het geen enkele wedstrijd verloor. Kan het eigenlijk nog wel beter? “Daar denken we zelf niet bij na”, zegt Sanders. “De buitenwereld zegt geen wedstrijd verloren, maar wij weten zelf heel goed hoe hard wij ervoor werken.”

“Soms als wij 1-0 winnen, denkt de buitenwereld: zo weer gewonnen. Maar dan zitten wij te vloeken in de kleedkamer omdat we wel gewonnen hebben, maar dat het zo slecht was”, gaat Sanders verder. “Zo maken we elkaar beter.”

Nooit boos na winnende finale

Valt er dan ook enige boosheid te bespeuren na afloop van de gewonnen Europacupfinale? “Na een finale, als die wint, ben je nooit boos. Nee, absoluut niet. Ik ben hartstikke blij.”

Comments (2)

  1. Loopcoach

    Ere wie ere toekomt. Den Bosch is terecht de beste ploeg.”Geen enkele wedstrijd verloor”is niet helemaal waar.Alleen Voordaan D1 wist in de hoofdklasse zaal van den Bosch te winnen met 2-1 !!

  2. In de zaal hebben ze volgens mij regelmatig verloren. (Een groot deel van het team was op trainingskamp met oranje). Met sjoelen schijnen ze ook een paar keer verloren te hebben. Gelukkig maar. Anders gaan ze nog naast hun schoenen lopen.

Reageer