Pien Tol piekt Bloemendaal naar play-offs - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pien Tol piekt Bloemendaal naar play-offs

Bloemendaal dames 1 heeft de play-offs gehaald. De ploeg mag zich de komende weken opmaken voor het competitietoetje. In de kampioenspoule van de overgangsklasse was het tot op de laatste dag van de reguliere competitie superspannend. Nu zijn de kaarten verdeeld en de ploeg van Jorge Nolte is een van de teams dat de play-offs mag spelen.

Bloemendaal eindigde in de kampioenspoule op de tweede stek, de dames wonnen met 1-0 van de voormalig koploper Klein Zwitserland. Dat ene doelpunt kwam van de stick van Pien Tol, die zich binnen twee minuten bijna heilig verklaarde op ’t Kopje. “Het doelpunt viel in de eerste twee minuten. Het was echt letterlijk onze eerste aanval. Eline (Florie, red.) haar doelpoging werd gestopt door de keeper en de bal kwam bij mij voor de goal terecht. Toen kon ik hem erin tikken,” vertelt Tol over haar treffer.

“Niemand verwachtte het, het ging zo snel. Echt bizar.” De aanvaller van Bloemendaal vertelt dat Klein Zwitserland vooral in de eerste helft erg gevaarlijk was. In het tweede bedrijf gingen de ploegen aardig gelijk op. “Zij kregen ook nog wel kansen en ze hadden vier strafcorners, maar die liepen niet echt lekker,” zegt Tol.

Bloemendaal was in deze wedstrijd voor een lange tijd koploper, omdat HIC tegen Rotterdam achter stond. Tol heeft niets meegekregen van dat hele tafereel in Amstelveen. “Daar wist ik helemaal niets van af. Ben alleen bezig geweest met onze wedstrijd. Pas na de wedstrijd vroeg ik me af ‘oh, wat heeft HIC eigenlijk gedaan?’ ”

HIC won. Door een beter doelsaldo staan zij bovenaan en promoveert de ploeg direct naar de hoofdklasse. “Toen ik hoorde de manier waarop HIC had gewonnen, 2-0 achter en toen 3-2 gewonnen, dacht ik ‘dat meen je niet!’, dat was natuurlijk even zuur. We hadden dus ook direct kunnen promoveren. Aan de andere kant; voor hetzelfde geld hadden we helemaal niets, want er waren vijf teams die nog kans maakte op de play-offs. Het is wel een dubbel gevoel ja.”

Nu staat Nijmegen op het programma voor Bloemendaal. Het eerste duel uit de best-of-three serie is op zaterdag 25 mei. “Het is echt superleuk dat we de play-offs gaan spelen. Ik heb er heel veel zin in. Ik weet helemaal niets van Nijmegen. Ik hoorde dat ze in lichtblauw spelen, maar dat is ook alles wat ik weet.”

Reageer