Pim Wijzenbeek: ‘Dit is een super, super mooie prestatie’

De emotie was zichtbaar op het gezicht van Tilburg-coach Pim Wijzenbeek. Zijn ploeg stelde zondag promotie naar de Hoofdklasse veilig door in het derde en beslissende duel van de play-outs Schaerweijde met 2-1 te verslaan.

‘Als je ziet hoe wij vandaag in die wedstrijd groeien, de tweede helft. We hebben zo verdiend gewonnen en eigenlijk Schaerweijde compleet van de mat getikt. Ik ben supertrots’, zegt Wijzenbeek, die zaterdag ondanks de nederlaag na shoot-outs in het tweede duel zag dat het goed zat met zijn team.

Geen zorgen

‘Als ik dan een kwartier na die wedstrijd naar de gezichten kijk van die jongens. Dan denk ik: ‘Ik maak me helemaal geen zorgen.’ Misschien kwam de tik van de nederlaag bij mij wel het hardste aan. Die gasten hadden meer van: ‘We gaan het morgen (zondag, red.) doen’. Er was niets gespeeld en dat heb je vandaag ook gezien.’

Vooral in de tweede helft had Tilburg Schaerweijde in de tang. Uiteindelijk kwam de beloning voor de Tilburgers in de slotminuut toen Joep de Natris de 2-1 binnensloeg met de backhand.

Fitter

‘Volgens mij waren we fitter dan Schaerweijde. Dat is wel opvallend. Het is een hoofdklasseploeg. Volgens mij zijn we in alle drie de wedstrijden fitter geweest. Hebben we daar speciaal op getraind? Nee, we hebben een heel jaar kneiterhard getraind. We zijn ons ook gaan professionaliseren door de juiste voedingssupplementen te gaan faciliteren, met hartslagmeters te gaan trainen. We hebben het gewoon heel grondig aangepakt. Iedereen was topfit, geen blessures, dat hebben we goed gedaan.’

Tilburg promoveert, maar zal het volgend seizoen in Hoofdklasse moeten doen zonder Wijzenbeek. De club maakte eerder dit seizoen bekend niet verder te gaan met de coach en te kiezen voor Jeroen Delmee. Het was een strategische keuze zo meldde de club, die een ander gezicht wilde voor de ploeg.

Hard gewerkt

‘De promotie betekent niets meer of minder dan wanneer ik niet zou vertrekken bij deze club. Het betekent een geweldig jaar, waarin ik weet hoe hard ik ervoor gewerkt heb, weet hoe de staf en de jongens ervoor gewerkt hebben. Als je dat dan kan bekronen op zo’n manier. Dit is een super, super mooie prestatie. Dat heeft niets met volgend jaar te maken’.

Reageer

Contact Us