Pinoké en HGC volgen HC Rotterdam en laat bezoekers betalen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pinoké en HGC volgen HC Rotterdam en laat bezoekers betalen

Hockeyclub Rotterdam liet deze week al weten dat zij supporters laten betalen die op zondag de vlaggenschepen van de club willen bezoeken. Ook hockeyclub Pinoké en HGC hebben laten weten dat zij bezoekende supporters op de zondagen laat betalen. Bloemendaal overweegt nog om bezoekers te laten betalen.

Elk jaar laait de discussie weer op, moeten clubs in de Tulp Hoofdklasse Hockey en Hoofdklasse dames entreegelden vragen om wedstrijden te bezoeken. Door de wedstrijden gratis aan te bieden blijft de sport laagdrempelig en kan de jeugd en fans op een laagdrempelige manier in ‘aanraking’ komen met hun favoriete speler en/of team. De sportliefhebber kan elke zondag een willekeurig wedstrijd bezoeken.

De ban lijkt nu te zijn gebroken. Het Corona-virus heeft er toe geleid dat clubs in de schulden zijn gekomen. Om dit gat op de begroting te verkleinen hebben zij bedacht om een kleine bijdrage te vragen op de zondagen. Een verandering in het laagdrempelig bezoeken van de sport lijkt een feit.

Hockeyclub Rotterdam liet deze week al weten dat zij vijf euro voor per bezoeker gaan vragen. Ook Pinoké en HGC liet gisteren weten dat zij entreegelden gaan vragen. Per kaartje wordt er vijf euro gevraagd. De overige clubs in de Hoofdklasse houden het tot nu toe alleen bij een registratieplicht.

Comments (1)

  1. Zonder corona was dit niet aan de orde; daar is de sport eigenlijk niet volwassen genoeg voor (exploitatie, bereik etc). Nu wel begrijpelijk

Reageer