Pinoké haalt Marcus Child, Wouter Brasem vertrekt | Hoofdklasse Hockey Nederland

Pinoké haalt Marcus Child, Wouter Brasem vertrekt

Aanvoerder Wouter Brasem is met onmiddellijke ingang vertrokken bij Pinoké. Dat meldt de club in een persbericht. Tegelijkertijd maakt Pinoké bekend dat de club zich heeft versterkt met de Nieuw-Zeelandse international Marcus Child.

Over het vertrek van Brasem meldt Pinoké: “Tijdens een evaluatie in de winterstop is gebleken dat er een onoverbrugbaar verschil van inzicht is ontstaan tussen Wouter en de technische staf.” Brasem speelde 4,5 jaar voor de club uit het Amsterdamse Bos.

Marcus Child

De 27-jarige Child heeft inmiddels 120 caps voor Nieuw-Zeeland achter zijn naam. “Wij zijn erg content dat we een speler met zijn kwaliteiten hebben kunnen aantrekken. Een topspits die ook op het middenveld goed uit de voeten kan. Zijn snelheid, overzicht, skills en ervaring zullen ongetwijfeld een impuls geven aan de relatief jonge Pinoké-selectie”, zegt commissaris tophockey Michiel Hilders.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (7)

 1. ‘Onoverbrugbaar verschil’?!
  Gek verhaal wel. Over wat dan, speelwijze? Afspraken?

 2. Ik vond dat Brasem wel goed uit de verf kwam bij Pinoke. In ieder geval beter dan bij HGC.

  Jammer.

 3. @W

  Ik hoorde in de wandelgangen dat de combinatie alcohol en discipline niet samen gingen.

 4. @Geert, dat heb ik ook gehoord. Je dupeert je team wel op die manier zeg

 5. Pilskoning

  Zonde voor Pinoke en voor Brasem zelf. Hij had op zijn leeftijd en als aanvoerder toch beter moeten weten. waarom doofpotje?

 6. Watskeburt?

Reageer