Pinoké trekt Nieuw-Zeelandse international aan

De dames van Pinoké hebben met Samantha Charlton de eerste versterking voor komend seizoen binnen.

De 26-jarige verdedigster heeft als international van Nieuw-Zeeland inmiddels 219 interlands achter haar naam staan. Vorige maand won ze met de Black Sticks de gouden medaille tijdens de Commonwealth Games.

Ervaring en kwaliteiten

“Haar ervaring gaat ongetwijfeld bijdragen aan een goede balans in de jonge selectie. Naast haar kwaliteiten op het veld zal zij naar verwachting ook een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van andere speelsters en bij het inpassen van eigen jeugd”, zegt bestuurslid tophockey Robert Buma in het persbericht.

Pinoké speelt komend seizoen na een jaar afwezigheid weer in de Hoofdklasse.

Comments (6)

  1. Je haalt voor veel geld Marcus Child, daar krijg je als bonus Samantha Charlton bij?

  2. Piet,
    Als de euro’s niet tegen de plinten klotsen (zoals bij bepaalde clubs achter de duinen) miet je iets anders verzinnen. ‘Veel geld’ is bij de Steekneuzen per definitie relatief Dus is deze dubbelslag een gevalletje ‘slim inkopen’. Of om in jouw terminologie te blijven: het zijn weer Bonusweken bij Pinoké!

  3. Ook de ‘bonus’ kost veel geld. Een speler buiten EU moet minstens 35K kosten om een arbeidsvergunning te krijgen. Bij sommige HK clubs is dat een substantieel deel van het budget voor het hele team.

  4. Dat is volgens mij alleen als het broodhockeyers zijn…

    Vind deze package deal best slim van Pinoke.

  5. Iedere hockeyer van buiten de EU die in de hoofdklasse speelt moet het minimum loon verdienen. In dit geval dus via Pinoke of via een andere weg, maar wel zo’n 18K.

  6. Hele slimme zet

Reageer

Contact Us