Pirmin Blaak kan nog niet verklaren waarom Australië zo makkelijk bij hem kon scoren - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pirmin Blaak kan nog niet verklaren waarom Australië zo makkelijk bij hem kon scoren

 

Het Nederlands elftal verloor vanavond met 1 – 4 van Australië. Waar het Nederlands team een ander soort wedstrijd lieten zien dan in voorgaande wedstrijden, was het uiteindelijk toch Australië die Nederland een flink pak slaag gaf. Alle vier de doelpunten van Australië werden gemaakt door een strafcorner. Pirmin Blaak moest van deze vier doelpunten, drie keer de bal uit eigen goal vissen. 

‘Op basis van het spel hadden we niet hoeven te verliezen. We hadden veel balbezit en hadden gewoon pech in de afronding. We hebben een serie wedstrijden bij de Pro League nu kunnen afsluiten en tegen Australië hadden we een andere tactiek. We wilden overal druk zetten en veel ballen afpakken. Dit lukte goed’, aldus Blaak. Nederland liep ondanks het sterke spel in het eerste kwart al tegen een 1 – 2 achterstand op. Beide doelpunten werden gemaakt door een strafcorner.

In het tweede en derde kwart werd de score uiteindelijk opgevoerd naar 1 – 4. Ook die tegendoelpunten werden gemaakt door strafcorners. Blaak was betrokken bij drie van de vier tegengoals. ‘Vier strafcorners die er bij ons zijn ingevlogen is veel te veel. Ja, ik baal verschrikkelijk en zit hier echt met een slecht gevoel. Ik heb niet alleen drie tegendoelpunten gehad, ook ben ik van mening dat ik ze had kunnen tegenhouden. Ik weet nog niet waarom dit nu gebeurde, daarvoor moet ik eerst de beelden terug zien. Bij Australië vielen de doelpunten dit keer makkelijk, terwijl ze tegen België 13 corners nodig hadden en niet konden scoren. Vandaag is het balen, volgende week pakken we de draad weer op’, legt Blaak uit.

Door: Hans Hofstra

Reageer