Play-offs dames: Amsterdam te sterk voor SCHC

Amsterdam heeft de eerste stap gezet op weg naar een plaats in de finale om het landskampioenschap. De Amsterdammers wonnen zondag in Bilthoven de eerste wedstrijd in de best-of-three van SCHC met 3-2. De beslissing viel twee minuten voor tijd door een doelpunt van Kitty van Male.

De laatste keer dat Amsterdam de reis naar Bilthoven maakte, leed de ploeg de eerste competitienederlaag van het seizoen. Dit keer keerde de nummer één van de reguliere competitie met een overwinning huiswaarts.

Gelijk stand bij rust

SCHC kwam in de 13de minuut op voorsprong door een doelpunt van Ginella Zerbo. Vier minuten later was de stand gelijk door Charlotte Vega uit een strafcorner. Met 1-1 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

De tweede helft was nog maar drie minuten oud toen Maria Verschoor Amsterdam op voorsprong zette. Lange tijd leek dit de winnende treffer, maar SCHC kwam vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte door een rake strafcorner van Caia van Maasakker. De vreugde was van korte duur, want drie minuten later bracht Van Male Amsterdam de overwinning.

Volgend weekend de beslissing

Komende zaterdag kan Amsterdam in het eigen Wagener Stadion bij winst een plek in de finale veiligstellen. Wint SCHC dan volgt een dag later de derde en beslissende wedstrijd eveneens in Amsterdam.

SCHC-Amsterdam 2-3
1-0 Ginella Zerbo
1-1 Charlotte Vega (sc)
1-2 Maria Verschoor
2-2 Caia van Maasakker (sc)
2-3 Kitty van Male (sc)

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen SCHC en Amsterdam

Bekijk hier de foto’s van het duel tussen SCHC en Amsterdam

Lees hier het wedstrijdverslag van Laren-Den Bosch

Reageer

Contact Us