Play-offs dames: Amsterdam via SCHC naar finale

De dames van Amsterdam hebben zich voor het eerst sinds 2013 geplaatst voor de finale om de landstitel. Het won zaterdag ook het tweede duel van SCHC: 2-0.

Amsterdam zette vanaf de afslag druk op SCHC. Dat leidde in de tweede minuut bijna tot een doelpunt, maar Kitty van Male zag haar schot stranden op de handschoen van keeper Maartje Cox.

Kansen voor SCHC

Daarna kreeg SCHC twee goede kansen om de score te openen. Na een rush van Carlien Dirkse van den Heuvel belandde de bal bij Roos Drost. Ze kon vrij uithalen, maar keeper Anne Veenendaal neutraliseerde de bal met haar voet. Niet veel later moest Veendendaal opnieuw handelend optreden op een schot van Michelle van der Pols. In de rebound kon Ginella Zerbo niets uitrichten.

Het wat toch Amsterdam dat scoorde. Van Male rondde een prima actie van Kelly Jonker doeltreffend af. Van Male was in de tweede helft dichtbij haar tweede treffer. Aan de andere kant passte Xan de Waard op Dirkse van den Heuvel, maar die kon bij de eerste paal geen gaatje vinden om Veenendaal te verschalken.

Amsterdam beslist de wedstrijd

Uit de tweede strafcorner kwam Amsterdam op 2-0. Ilse Kapelle werd buiten de cirkel ondersteboven gelopen, waarna Eva de Goede wel raad wist met het buitenkansje.

Pas een kwartier voor tijd forceerde SCHC de eerste strafcorner, maar Veenendaal hield haar doel schoon op de inzet van Caia van Maasakker. Amsterdam kreeg nog een mogelijkheid om de score te verhogen, maar Charlotte Vega kwam net niet bij de bal. SCHC kreeg in de slotfase een tweede strafcorner, maar Van Maasakker pushte naast.

Finale tegen Den Bosch

Amsterdam plaatste zich zodoende voor de finale. Daarin treft het Den Bosch, dat ook in twee wedstrijden afrekende met Laren. De eerste wedstrijd, op donderdag 5 mei, is in Den Bosch.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Amsterdam en SCHC

Amsterdam-SCHC 2-0
1-0 Kitty van Male
2-0 Eva de Goede (sc)

Reageer

Contact Us