Play-offs dames: Den Bosch wint eerste duel van Laren | Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs dames: Den Bosch wint eerste duel van Laren

Den Bosch heeft zondag de eerste wedstrijd in de best-of-three van Laren gewonnen. In Laren werd het 2-0 voor de titelverdediger. De doelpunten werden gescoord door Vera Vorstenbosch en Maartje Paumen uit een strafcorner.

Beide ploegen waren in de competitie aan elkaar gewaagd. Den Bosch won de laatste ontmoeting met Laren met 4-3 na een eerder gelijkspel in Den Bosch (1-1).

Eerste corner

Ook dit keer hielden de ploegen elkaar lang in evenwicht. Vlak nadat Laurien Leurink van Laren, dat Willemijn Bos miste, met groen naar de kant moest, kreeg Den Bosch de eerste strafcorner van het duel. Maartje Paumen kon niet in stelling worden gebracht, want de bal werd slecht gestopt.

Even later kreeg Laren ook een corner na een goede actie van Maxime Kerstholt. Lieke van Wijk schoot echter naast. Laren was vervolgens dichtbij een openingstreffer. Naomi van As speelde Kim Lammers aan, maar haar backhand strandde op keepster Josine Koning.

In de cirkel van Laren

Ook Den Bosch verscheen in de cirkel van Laren, maar Lidewij Welten stuitte op Joyce Sombroek. Bij de tweede Bossche corner hoefde Sombroek niet handelend op te treden, want de bal van Paumen ging naast.

Laren kreeg in de slotfase van de eerste helft de beste kans op een doelpunt. Een backhand van Leurink werd door Koning tot lange corner verwerkt.

Beslissing in de tweede helft

In de tweede helft kwam Den Bosch op voorsprong. Nadat de vierde corner op de klomp van Sombroek belandde, reageerde Vorstenbosch even later alert op een schot van Pien Sanders. Ze veranderde de baan van het schot zodoende dat de bal achter Sombroek in het doel belandde: 1-0.

Laren ging op zoek naar de gelijkmaker, maar een corner van Van Wijk werd door Koning onschadelijk gemaakt. Het was vervolgens Den Bosch dat voor de tweede maal scoorde. Met nog elf minuten op de klok besliste Paumen de wedstrijd door de vijfde corner te verzilveren: 0-2. Laren zette daarna nog wel aan, maar kon de kansjes die het kreeg niet omzetten in doelpunten. Ook profiteerde het niet van de overtalsituatie toen Frédérique Matla met groen naar de kant moest.

Beslissende wedstrijd

De overwinning biedt Den Bosch prima uitzichten op plaatsing voor de finale. Daartoe moet de ploeg komende zaterdag voor eigen publiek nogmaals winnen van Laren. Lukt dat niet, dan gaan de ploegen op zondag op herhaling. De winnaar van deze derde en beslissende wedstrijd plaatst zich voor de finale om de landstitel.

Laren-Den Bosch 0-2
0-1 Vera Vorstenbosch
0-2 Maartje Paumen (sc)

Lees hier het wedstrijdverslag van SCHC-Amsterdam

Reageer