Play-offs heren: Amsterdam dwingt derde duel af

Amsterdam heeft in de play-offs een derde en beslissende wedstrijd afgedwongen tegen Kampong. De Amsterdammers wonnen zaterdag dankzij een golden goal van Billy Bakker in de eerste helft van de verlenging met 3-2 waardoor de stand in de best-of-three op 1-1 is gekomen. Zondag spelen beide ploegen opnieuw in het Wagener Stadion voor een plek in de finale om het landskampioenschap.

Kampong, dat woensdag het eerste duel met 4-2 had gewonnen, kwam al rap op voorsprong. In de tiende minuut haalde Quirijn Caspers vanaf linkse venijnig uit met de backhand: 0-1. Even daarvoor raakte de aanvoerder van de Utrechters vanaf de andere kant van de cirkel al de kruising. Eerder kwam Amsterdam al met de schrik vrij toen Constantijn Jonker uithaalde en zijn bal op de handschoen van keeper Laurens Goedegebuure belandde.

Strafbal en geel

Voor Amsterdam was het moeilijk om een gaatje te vinden in de defensie van Kampong. Valentin Verga probeerde het met een individuele actie, maar werd onreglementair gestuit. Het leverde Amsterdam een strafcorner op. Deze werd slecht uitgevoerd, waarna Verga de bal oppikte en in het duel om de bal naar de grond ging door toedoen van Robbert Kemperman. De scheidsrechter gaf een strafbal, die werd benut door Mirco Pruyser, en geel voor Kemperman.

In ondertal kreeg Kampong nog een strafcorner, die werd gered door Goedegebuure. Even later jongleerde Philip Meulenbroek de Amsterdamse cirkel binnen, lobte de bal over de doelman, maar zag zijn inzet naast gaan.

Venijn in de staart

In de tweede helft zat het venijn in de staart. Kenny Bain kreeg een opgelegde kans om Amsterdam op voorsprong te zetten. Na een goede aanval, opgezet door Pruyser en Klaas Vermeulen, stond hij alleen voor keeper David Harte, maar Bain schoof de bal naast.

Twee minuten later prikte Martijn Havenga na een run op de achterlijn de bal achter Goedegebuure: 2-1. Kampong leek hiermee een grote stap te hebben gezet naar de finale, maar de ploeg moest de laatste tien minuten met tien man verder omdat Kemperman, na een overtreding op de middellijn, met zijn tweede geel van het veld werd gestuurd.

Gelijkmaker

Amsterdam zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Tot twee keer toe moest Kampong-doelman David Harte redding brengen, eerst op een schot van Pruyser en daarna op een tip-in van de spits. Maar bij de derde keer was Harte kansloos. Lars Balk verwerkte voor voorzet van Justin Reid-Ross slecht, waardoor de bal in de stick van Pruyser terechtkwam die 2-2 aantekende.

Dat betekende dat verlenging de beslissing moest brengen. Kampong ging met negen man de extra tijd in, omdat Quirijn Caspers met geel aan de kant zat. Hiervan profiteerde Amsterdam optimaal, want al vlak na de afslag besliste Bakker het duel.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Amsterdam en Kampong

Amsterdam-Kampong 3-2
0-1 Caspers
1-1 Pruyser (sc)
1-2 Havenga
2-2 Pruyser
3-2 Bakker

Comments (11)

 1. Gele kaart

  Robbert Kemperman werd niet “in de commotie” met geel weggestuurd, het was gewoon een sliding op de man. Onbegrijpelijk dat daarover geprotesteerd werd door Kampong, strafbal+geel is standaard. Domme actie van Kemperman, net als de breakdown die hem zijn tweede geel opleverde.

 2. Het commentaar van heel veel Kampongspelers op de arbitrage gedurende de hele wedstijd was idioot. Sta je met 3 kinderen van rond de 10 jaar te kijken aan de kant en wordt daar gemekkert en gescholden dat het een lieve lust is. Ben weggegaan bij de dug out waar A Cox het voorbeeld was voor zijn spelers. Als dit Utereg me stadsie is geef mij dan maar de Jordaan

 3. helemaal eens met bovenstaande, Kampong gedroeg zich als kleine kinderen, met Cox voorop. wat een aanfluiting om te zien. het was een mooie wedstrijd, met lichte overwicht van Amsterdam (net als woensdag overigens). Kemperman zelf is tenminste nog reëel, gewoon domme overtredingen. publiek kampong was ook zeer onsportief, hele tijd vragen om kaarten. duidelijk calimero gedrag van club Kampong, ik gun het ze prima, maar doe het dan wel stijlvol.

 4. Amsterdam een licht overwicht, net als woensdag? Knap, een licht overwicht hebben en toch 4 goals tegen krijgen. Wat net als woensdag was was de arbitrage. De meeste van deze spelers beoefenen hockey bijna op professioneel niveau en doen er alles voor. Het is dan een aanfluiting dat de KNHB een paar hobbyisten als Pieter Hembregts en Michiel Otten opstelt voor deze wedstrijden. Dat dat irritatie opwekt is misschien niet goed, maar wel te begrijpen.

 5. @Binck

  Scherp observatievermogen! Zou je wat mee moeten doen! (Bonds)scheidsrechter worden bijvoorbeeld! Zoals jij dingen ziet joh!

  Alle scheidsrechters die voor de KNHB fluiten zijn namelijk hobbyisten. Er is er niet een die betaald krijgt, dus is het dan inderdaad een hobby, bij mijn weten.

 6. Wat een jankerds bij kampong. Deze wedstrijd werd zeer sterk gefloten, alle corners/strafballen en kaarten terecht. Als kampong die beelden terug kijkt, kun je toch niet met droge ogen beweren dat dit onterechte beslissingen waren?

 7. Gele kaart

  Nou ja, de SC waar de SB uit voort kwam was niet terecht (maar heel moeilijk te beoordelen vanuit de positie van de scheidsrechter), daar tegenover stond een SC aan de andere kant voor een bal die volgens mij boven de knie gespeeld werd. Verder inderdaad geen relevante fouten gezien van de arbitrage.

 8. Volgens mij was die SC wel terecht, maar dan moet je even de uitleg van Kooke negeren(zoals wel vaker). Als eerste werd er namelijk, m.i., een overtreding gemaakt door een Kampongspeler. Scheids wachtte even af wat er ging gebeuren, Kampong pakte idd clean de bal, dus geen voordeel. Maar ik kan me hierin vergissen.

 9. eerste overtreding

  @ik, heel goed gezien en uitgelegd. De eerste overtreding werd door Kampong gemaakt en dus had scheidsrechter Hembrecht ook in dit geval gelijk en was de sc. terecht. Over het heerlijk toepassen van de voordeelregel bij de Golden Goal door scheidsrechter van Eert hoor of lees ik niets.Als Binck had gefloten had hij waarschijnlijk niet durven wachten en direct een sc. gegeven. Prachtige wedstrijd met uitstekende arbitrage.

 10. Kampong laat dikwijls onsportief gedrag zien met de ‘heer’ Cox voorop

 11. Maarten

  Kampong maakte inderdaad twee overtredjngen voorafgaand aan het fluitsignaal. Beide waren echter duidelijk buiten de cirkel en geen ozettelijke overtreding waarvoor je een strafcorner geeft. Dit was een duidelijke inschattingsfout, hij gaf de corner voor de actie tegen verga waarbij het leek of hij de stck raakte maar achteraf gezien duidelijk de bal speelde

Reageer

Contact Us