Play-offs heren: Kampong verslaat Amsterdam

Kampong heeft woensdag het eerste duel in de best-of-three van Amsterdam gewonnen. In Utrecht werd het 4-2.

Beide ploegen waren elkaar in de historie pas één keer eerder tegengekomen in de play-offs. In het seizoen 2011/2012 was Amsterdam in twee wedstrijden te sterk.

Plaatsing play-offs

Kampong plaatste zich afgelopen zondag pas met een 3-3 gelijkspel tegen Den Bosch voor de play-offs. Amsterdam, dat de reguliere competitie als eerste afsloot, was daar al een paar weken eerder van verzekerd.

Na een doelpuntloze eerste helft opende Erik Bouwens de score voor Kampong. Hij reageerde attent bij de rebound uit een strafcorner. De Utrechters konden niet lang genieten van de voorsprong, want Billy Bakker maakte een minuut later alweer gelijk. Bjorn Kellerman zette Kampong weer op voorsprong, maar de ploeg zag vervolgens Quirijn Caspers met geel naar de kant gaan.

Kampong scoort in ondertal

Amsterdam, dat het moest stellen zonder de geschorste Mirco Pruyser, profiteerde niet van de situatie. Het was Kampong dat met tien man twee keer scoorde. Meulenbroek tekende elf minuten voor tijd voor de 3-1, waarna Kellerman met zijn tweede doelpunt de stand opkrikte naar 4-1. In de slotseconden deed Justin Reid-Ross uit een strafcorner nog iets terug voor Amsterdam.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Kampong en Amsterdam

Bekijk hier de foto’s van het duel tussen Kampong en Amsterdam

Kampong-Amsterdam 4-2 (0-0)
1-0 Bouwens (sc)
1-1 Bakker
2-1 Kellerman
3-1 Meulenbroek
4-1 Kellerman
4-2 Reid-Ross (sc)

Reageer

Contact Us