Play-offs heren: Oranje Zwart na shoot-outs langs HGC

Oranje Zwart heeft de eerste stap gezet naar de finale van de play-offs. De Eindhovenaren waren in Wassenaar in de eerste wedstrijd in de best-of-three na shoot-outs te sterk voor HGC: 4-3. Na de reguliere speeltijd en 2×7,5 minuut verlengen was de stand 0-0.

De strijd brandde pas zo’n tien minuten voor rust pas echt los. Tot die tijd vielen er amper kansen te noteren. de enige opwinding werd verzorgd door Jorrit Croon. De van een kwetsuur teruggekeerde HGC’er kwam met een individuele actie in de cirkel van Oranje Zwart, maar vond keeper Vincent Vanasch op zijn weg.

Zenuwen

Na een korte onderbreking vanwege een hevige hagelbui leken de eerste zenuwen van de eerste play-offwedstrijd verdwenen. Oranje Zwart nam wat meer initiatief. Rizwan brak door over links waarna de bal via Rob Reckers bij Caspar van Dijk belandde. Hij had echter te weinig tijd om uit te halen.

De grootste kans kwam vlak voor rust op naam van Rizwan. Gonzalo Peillat speelde de bal in de stick van Bob de Voogd die meteen Rizwan bediende, maar hij stuitte op HGC-sluitpost Sam van der Ven.

Tweede helft

Na rust kreeg HGC twee grote kansen. Na een verdedigingsfout bij Oranje Zwart kreeg Tom Hiebendaal een vrije schotkans, maar de bal ging via keeper Vanasch naast. Even later stond Hiebendaal aan de basis van de tweede kans, maar Ben Arnold schoot naast. Oranje Zwart kreeg daarna ook nog wel kansen, maar wist die niet te verzilveren.

Na zeventig minuten stond er 0-0 op het bord. In de eerste helft van de verlenging had Rik van Kan de golden goal voor HGC op zijn stick, maar ondanks de tijd en de vrijheid schoot hij hoog over. In het tweede deel van de verlenging kreeg de Wassenaarse ploeg opnieuw een goede kans. Tristan Algera pakte de bal af van Robert van der Horst en stormde op de cirkel van Oranje Zwart. Benjamin Stanzl maakte een overtreding op Algera en kon met geel inrukken. De strafcorner van Gonzalo Peillat belandde op de handschoen van Vanasch.

Shoot-outs

Ook Rob Reckers kon vervolgens met geel naar de kant, waarna Oranje Zwart met negen man de laatste minuten van de verlenging moest standhouden. Dat lukte. In de shoot-outs miste Jelle Galema voor Oranje Zwart, maar omdat Dick Möhlmann en Algera niet trefzeker waren voor HGC, besliste Sander Baart uiteindelijk het duel in Eindhovens voordeel.

Zaterdag kan Oranje Zwart in eigen huis een plek in de finale om het landskampioenschap veiligstellen. Dan moet het opnieuw winnen van HGC, anders volgt er een derde wedstrijd eveneens in Eindhoven.

Lees hier het interview met Tom Hiebendaal

Lees hier het interview met Sander Baart

HGC-Oranje Zwart 0-0 (0-0,0-0) Oranje Zwart w.n.s. 4-3

Croon raak
De Voogd raak
Hiebendaal raak
Stanzl raak
Arnold raak
Galema mist
Möhlmann mist
Rizwan raak
Algera mist
Baart raak

Reageer

Contact Us