Play-offs HK (D): Amsterdam dwingt derde duel af tegen SCHC

De dames van Amsterdam hebben een derde en beslissende duel afgedwongen tegen SCHC. Amsterdam won zaterdag in Bilthoven het tweede duel na het nemen van shoot-outs, nadat na de reguliere speeltijd de stand 1-1 op het bord stond. Hierdoor kwam de stand in de best-of-three op 1-1. SCHC won vorige week zondag de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs.

In het tweede duel nam SCHC na een doelpuntloze eerste helft voor eigen publiek een voorsprong. Caia van Maasakker pushte raak uit een strafcorner. Deze stand bleef lange tijd op het bord staan. Amsterdam miste vervolgens een strafbal, maar kwam in de slotminuut alsnog op gelijke hoogte via Charlotte Vega. De aanvalster benutte de strafcornervariant.

Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Na missers van Julia Müller (Amsterdam) en Sarah Jaspers (SCHC) miste ook Van Maasakker waarna Ellen Hoog er een derde wedstrijd voor Amsterdam uitsleepte.

Morgen om 12.30 is in Bilthoven de derde en beslissende wedstrijd voor een plek in de finale tegen Den Bosch dat in twee duels afrekende met Oranje-Rood.

SCHC-Amsterdam 1-1 Amsterdam wint na shoot-outs 3-4
1-0 Caia van Maasakker (sc)
1-1 Charlotte Vega (sc)

Reageer

Contact Us