Play-offs HK (D): Amsterdam verslaat Oranje-Rood

De dames van Amsterdam hebben het eerste duel in de halve finales van de play-offs gewonnen. In Eindhoven werd zondag Oranje-Rood met 3-0 verslagen.

Oranje-Rood plaatste zich pas vorige week zondag op de laatste speeldag van de reguliere competitie voor de play-offs na de duidelijke 4-0 zege in en tegen Laren. De Eindhovense ploeg eindigde daarmee als vierde op de ranglijst met zeven punten meer dan afgelopen seizoen, een puntenrecord voor Oranje-Rood.

Een jaar na debuut

De formatie hoopt beter voor de dag te komen dan tijdens het play-offsdebuut vorig seizoen tegen Den Bosch. Oranje-Rood werd toen in de halve finales makkelijk aan de kant gezet. Ook dit keer treft de ploeg de nummer één van de reguliere competitie: Amsterdam.

De Amsterdammers lijken klaar om de kroon van Den Bosch over te nemen. Na twee verloren finales op rij tegen de Bossche formatie wil de ploeg van coach Rick Mathijssen dit keer wel de landstitel pakken. De vorm is er. Amsterdam won 21 van de 22 competitiewedstrijden. Alleen in en tegen Den Bosch werd verloren (3-1). Oranje-Rood werd in de reguliere competitie met 3-1 en 2-1 verslagen. Ook in de halve finales van de play-offs was Amsterdam de bovenliggende partij. De cijfers waren duidelijk: 0-3.

Amsterdam snel op voorsprong.

Al na zes minuten spelen kwamen de Amsterdammers op voorsprong door een doelpunt van Marijn Veen. De score werd pas na rust verdubbeld, hoewel Amsterdam daartoe voor het rustsignaal ook de kansen toe kreeg. Een toegekende strafbal werd door Eva de Goede naast gepusht.

Het was Kitty van Male die in de 41ste minuut de 0-2 op het bord zette, nadat de aanvalster een verdedigingsfout had afgestraft. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Van Male met haar tweede doelpunt, dit keer uit een strafcornervariant, de eindstand.

Oranje-Rood-Amsterdam 0-3 (0-1)

6.Marijn Veen 0-1
41.Kitty van Male 0-2
67.Kitty van Male 0-3 (sc)

Reageer

Contact Us