Play-offs HK (D): Den Bosch en Amsterdam strijden om titel

Voor de twaalfde maal gaat de strijd om de landstitel bij de dames tussen Den Bosch en Amsterdam. De Bossche formatie won negen finales, waaronder die van vorig jaar. In 2009 en 2013 vielen de confrontaties in het voordeel van Amsterdam uit.

Den Bosch bereikte de eindstrijd door in twee duels af te rekenen met debutant Oranje-Rood. Na de 2-0 zege in Eindhoven was Den Bosch afgelopen zaterdag in eigen huis met 5-0 te sterk. Amsterdam toonde zich de meerderde van SCHC, maar had daarvoor wel drie duels nodig.

Op rand van uitschakeling

Na de 0-1 nederlaag in het Wagener Stadion ontsnapte Amsterdam in het tweede duel aan de uitschakeling. In de slotminuut scoorde Charlotte Verga de gelijkmaker, waarna de Amsterdammers zich beter toonden in het nemen van shoot-outs. Het derde en beslissende duel, eveneens in Bilthoven, werd met miniem verschil gewonnen: 0-1.

In de competitie eindigde het treffen tussen Den Bosch en Amsterdam in het Wagener Stadion in een doelpuntloos gelijkspel. De uitwedstrijd ging met 1-0 verloren voor Amsterdam.

Donderdag 25 mei
12.30 uur: Amsterdam-Den Bosch

Zaterdag 27 mei
15.35 uur: Den Bosch-Amsterdam

Zondag 28 mei
15.35 uur: Den Bosch-Amsterdam *
* Indien noodzakelijk

Reageer

Contact Us