Play-offs HK (D): Den Bosch is te sterk voor Oranje-Rood

De eerste wedstrijd in de play-offs van Oranje-Rood is geëindigd in een nederlaag. In Eindhoven was Den Bosch zondag in het eerste duel van de best-of-three met 2-0 te sterk. De doelpunten kwamen op naam van Marloes Keetels en Frederique Matla.

Het was de strijd tussen de benjamin en de routinier. Oranje-Rood kwalificeerde zich op de laatste speeldag van de reguliere competitie voor het eerst in de historie voor de play-offs. Voor Den Bosch zijn de play-offs business as usual met alweer de 21ste deelname.

Kansen bij de vleet

In Eindhoven kreeg Den Bosch, dat beide onderlinge ontmoetingen in de competitie ook al had gewonnen (4-0 en 2-1), genoeg kansen om op voorsprong te komen. Na tien minuten had de ploeg al vier keer mogen aanleggen voor een strafcorner, zonder resultaat. Pas bij de achtste poging werd keepster Larissa Meijer gepasseerd. De openingstreffer van Den Bosch leidde tot hevige protesten bij Oranje-Rood.

Maartje Paumen sleepte de bal terug op aangeefster Marloes Keetels, die de bal over Meijer heen wipte. Volgens Oranje-Rood was de inzet van Keetels het eerste schot op doel. En dat schot mag niet boven de plank. De scheidsrechter oordeelde echter anders en zag in de inzet van Keetels een push.

Gemiste strafbal

Met de voorsprong van Den Bosch gingen beide ploegen rusten. In de tweede helft kreeg de landskampioen nog drie corners, maar die leverden andermaal niets op. Ook een strafbal was niet aan Paumen besteed. Haar inzet werd door Meijer gestopt. Oranje-Rood kon daar aanvallend weinig tegenover stellen.

Zeven minuten voor tijd stelde Frederique Matla de Bossche zege definitief veilig. Zaterdag kan Den Bosch bij een overwinning in eigen huis plaatsing voor de finale veiligstellen. Een eventuele beslissingswedstrijd volgt op zondag, eveneens in Den Bosch.

Oranje-Rood-Den Bosch 0-2
0-1 Marloes Keetels (sc)
0-2 Frederique Matla

Comments (3)

  1. Klopt de beredenering van de scheidsrechter bij de corner van Den Bosch? Binnen 3 meter van de goal mag de bal hoog gespeeld worden dmv een flats, slag?

  2. verzinsel

    @hoi, dat is ter plaatse verzonnen. Iedere bal die niet direct gespeeld wordt binnen de palen wordt niet langer als een schot op doel beschouwd. De bal die werd afgeschoven naar de aangeefster was dus NIET het eerste schot op doel. Dat weten beide scheidsrechters heel goed want deze spelsituatie is uitgebreid behandeld bij de diverse briefings. Dat blijft de vraag of de actie van de aangeefster een schot was (mot op de plank) of een push (mag hoog). Haar actie was een zgn. flats en dat wordt beschouwd als een slag. Het eerste schot op doel eindigde boven de plank en had dus nooit als een doelpunt mogen worden toegekend.

  3. Dat dacht ik al. Toch jammer dat hij zijn “fout” niet durft toe te geven en dit de wereld in gooit. Voor de teams die met deze scheidsrechters te maken krijgen, gewoon deze variant proberen 🙂 Wie niet waagt, wie niet wint

Reageer

Contact Us