Play-offs HK (D): Den Bosch naar finale ten koste van Oranje-Rood

De dames van Den Bosch kunnen opgaan voor hun 18de landstitel. In de halve finales rekende de landskampioen in twee duels af met Oranje-Rood. Na de 2-0 zege vorige week in Eindhoven werd zaterdag in eigen huis met 5-0 gewonnen.

De Bossche ploeg besliste het duel al voor rust. Na 35 minuten was de stand 3-0. Na twaalf minuten opende Maartje Paumen de score uit een strafcorner. Vorige week had Den Bosch nog acht pogingen nodig om te scoren. Nu was de eerste corner meteen raak.

Den Bosch vergroot voorsprong

Vlak voor rust vergrootte Paumen, andermaal uit een strafcorner, de voorsprong naar 2-0. Balverlies van Wietske Velthuijs leidde de derde Bossche treffer in. Velthuijs speelde de bal in de stick van Marloes Keetels die vervolgens Joosje Burg bediende.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Sian Keil zette de 4-0 op het bord. Frederique Matla miste vervolgens een strafbal, waarna Maartje Krekelaar alsnog 5-0 maakte door de bal hoog in het doel te pushen.

Tegenstander finale nog niet bekend

Voor Den Bosch is het afwachten welke ploeg het treft in de finale. SCHC en Amsterdam spelen zondag nog een derde en beslissende wedstrijd.

Den Bosch-Oranje-Rood 5-0
1-0 Maartje Paumen (sc)
2-0 Maartje Paumen (sc)
3-0 Joosje Burg
4-0 Sian Keil
5-0 Maartje Krekelaar

Reageer

Contact Us