Play-offs HK (D): Den Bosch ook in tweede duel te sterk voor SCHC

De dames van Den Bosch gaan op voor hun 19de landstitel. De titelverdediger was in de halve finales van de play-offs in twee duels te sterk voor SCHC. Nadat afgelopen zondag in Bilthoven met 1-0 werd gewonnen, was de Bossche formatie zaterdag in eigen huis in de tweede wedstrijd met 4-2 te sterk.

Na een doelpuntloos eerste kwart waarin twee doelpunten van SCHC werden afgekeurd kwam de Bilthovense ploeg alsnog op voorsprong. Ginella Zerbo rondde een pass van Caia van Maasakker af. Na rust kwam Den Bosch op gelijke hoogte via Marlies Verbruggen. Uit een rebound van een strafcorner zette Lidewij Welten de titelverdediger al vroeg in het vierde kwart op voorsprong.

Den Bosch beslist duel

Daarna leek Welten met haar tweede doelpunt het duel te beslissen, maar Claire Verhage bracht twee minuten later de spanning weer terug. De gelijkmaker bleef echter uit en Verbruggen gooide in de slotfase het duel definitief op slot.

Voor het derde seizoen op rij gaat de finale om de landstitel tussen Den Bosch en Amsterdam, dat in twee duels afrekende met Oranje-Rood.

Den Bosch- SCHC 4-2 (0-1)

22.Ginella Zerbo 0-1
46.Marlies Verbruggen 1-1
56.Lidewij Welten 2-1 (sc)
62.Lidewij Welten 3-1
64.Claire Verhage 3-2
67.Marlies Verbruggen 4-2

Comments (2)

  1. Als Den Bosch dit seizoen 4 keer van SCHC wint dan staan ze terecht in de finale (alle waardering daar voor) maar WAAROM fluit Fanneke Alkemade nou weer te vroeg bij de 1e afgekeurde goal van SCHC? Voor gevaarlijk spel??? Een sleep richting de goal??? SCHC krijgt dan na advies van de andere scheidsrechter een nieuwe corner maar dit was gewoon een doelpunt dat geteld had moeten worden. Arbitrage was deze wedstrijd echt onvoldoende. Voorbeelden te over.

  2. Leuke wedstrijd. Jammer dat er in de eerste helft twee gigantische blunders worden gemaakt door arbitrage. Daarmee is SCHC tekort gedaan. DB uiteindelijk over twee wedstrijden wel beter. Het is tijd om bij dit soort wedstrijden gebruik te maken van video.

Reageer

Contact Us