Play-offs HK (D): SCHC wint eerste duel van Amsterdam

De dames van SCHC hebben de eerste stap gezet op weg naar de finale om de landstitel. De Bilthovense ploeg won zondag het eerste duel in de best-of-three met 1-0 van Amsterdam. Carmen Wijsman maakte na rust de enige treffer van het duel.

Amsterdam en SCHC kwamen elkaar twee keer eerder tegen in de play-offs. In 2013 beslisten de Amsterdamse dames in de halve finales de confrontatie na drie wedstrijden in hun voordeel. Vorig seizoen was Amsterdam opnieuw in de halve eindstrijd te sterk voor de Bilthovense formatie.

Droomseizoen SCHC

Dit jaar liggen de kaarten anders. SCHC maakte een droomseizoen mee. De ploeg won 17 van de 22 competitiewedstrijden, incasseerde slechts 14 treffers en verloor vorig jaar oktober voor het laatst een wedstrijd. Amsterdam daarentegen won slechts één van de laatste vier competitieduels. Bovendien heeft de ploeg te maken met veel blessures.

Amsterdam kreeg tijdens het duel op dat front opnieuw een tegenvaller te verwerken. Ilse Kappelle verdraaide haar knie en liep daarbij een gescheurde kruisband op.

Op drempel finale

SCHC, dat de laatste confrontatie met Amsterdam ook had gewonnen (2-0), besliste het duel in de tweede helft. Zes minuten na rust tikte Carmen Wijsman de enige treffer van het duel binnen. Komende zaterdag kan SCHC zich voor het eerst sinds 2015 weer plaatsen voor de finale. Een eventueel derde en beslissend duel wordt zondag, eveneens in Bilthoven, afgewerkt.

Amsterdam-SCHC 0-1
0-1 Carmen Wijsman

Comments (2)

  1. Amsterdam was op alle fronten sterker dan schc. Knap gezien de uitgedunde selectie.

  2. Heb de wedstrijd vandaag gezien en ook meer wedstrijden van beide ploegen, maar SCHC speelde ook niet op hun normale niveau! Afgelopen keer dat ze wonnen van Amsterdam was SCHC ook vele male beter! Hopen dat ze volgend weekend wel hun niveau halen!

Reageer

Contact Us