Play-offs HK (H): Amsterdam dwingt derde duel af tegen Rotterdam

In de eerste ronde van de play-offs heeft Amsterdam een derde en beslissende wedstrijd afgedwongen tegen Rotterdam. Na de nederlaag (2-0) afgelopen woensdag revancheerden de Amsterdammers zich door in eigen huis met 2-1 te winnen. Beide ploegen staan morgen in Wagener Stadion opnieuw tegenover elkaar. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de finale.

In de eerste wedstrijd hielden Amsterdam en Rotterdam elkaar lang in de tang. Pas ver in de tweede helft trokken de Rotterdammers uiteindelijk het duel naar zich toe. Ook in de tweede wedstrijd viel de beslissing pas in de slotfase, maar het duel werd al vrij vroeg opengebroken.

Amsterdam op voorsprong

Nadat Valentin Verga een klein kansje had gekregen, werd na zeven minuten de eerste strafcorner van de wedstrijd toegekend aan Amsterdam. De push van Justin Reid-Ross raakte het lichaam van Rotterdam-verdediger Hidde Turkstra. De toegekende strafbal werd vervolgens onberispelijk door de Zuid-Afrikaan benut.

Zes minuten later stond de stand 1-1 op het bord. Nadat de eerste Rotterdamse corner niets opleverde rondde Thijs van Dam een aanval doeltreffend af na goed voorbereidend werk van Simon Egerton. Vervolgens kreeg Rotterdam een serie van drie corners, maar de Amsterdamse defensie hield twee keer stand. De laatste Rotterdamse inzet belandde naast het doel van Jan de Wijkerslooth.

Slechte stop

Ook Amsterdam mocht voor rust nog een keer aanleggen op de kop van de cirkel. Het leverde geen gevaar op, omdat de bal slecht werd gestopt.

Na rust bleef het spannend. Beide ploegen gingen op zoek naar de overwinning, maar de gelijke stand bleef lang op het bord staan. Het publiek leek zich op te kunnen gaan maken voor de shoot-outs totdat Jan Willem Buissant werd aangespeeld door Mirco Pruyser. Buissant dacht niet lang na en flatste de bal langs doelman Berend van Eldonk in het doel: 2-1. Rotterdam kreeg in de slotminuut nog de kans om op gelijke hoogte te komen. De strafcornervariant leverde niets op, waardoor een beslissingsduel morgen noodzakelijk is.

Amsterdam-Rotterdam 2-1 (1-1)
1-0 Justin Reid-Ross (sb)
1-1 Thijs van Dam
2-1 Jan Willem Buissant

Reageer

Contact Us