Play-offs HK (H): Amsterdam en Kampong strijden om landstitel - Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs HK (H): Amsterdam en Kampong strijden om landstitel

Voor het eerst in de historie strijden Amsterdam en Kampong in de finale tegen elkaar om de landstitel. Kampong staat voor het tweede seizoen op rij in de finale. Afgelopen seizoen werd voor het eerst sinds 1985 het kampioenschap behaald. De Amsterdammers kroonden zich in 2012 voor het laatst tot kampioen van Nederland.

Amsterdam-Kampong

Amsterdam bereikte de eindstrijd door in drie duels af te rekenen met Bloemendaal. Na de nederlaag in het eerste duel wonnen de Amsterdammers twee keer op ’t Kopje. Het derde en beslissende duel eindigde in 0-3, nadat de eerste twee wedstrijden pas werden beslist na het nemen van shoot-outs.

Shoot-outs

Shoot-outs waren ook noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen in de strijd tussen Kampong en Oranje-Rood. De Utrechters trokken twee keer aan het langste eind, nadat zowel het eerste als het tweede duel in 1-1 was geëindigd. Kampong is hierdoor dit seizoen nog steeds ongeslagen.

In de competitie slaagde Amsterdam er niet in om van de titelverdediger te winnen. Zowel thuis als uit eindigde het duel in 2-2. In de play-offs troffen beide ploegen elkaar in 2012 en 2016, beide keren in de halve finales. Amsterdam was in die beide ontmoetingen wel de sterkste.

Programma:

Zondag 13 mei
13.15 uur: Amsterdam-Kampong

Zaterdag 19 mei
16.00 uur: Kampong-Amsterdam

Zondag 20 mei
16.00 uur: Kampong-Amsterdam *

* Indien noodzakelijk

Reageer