Play-offs HK (H): Bloemendaal en Amsterdam op herhaling - Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs HK (H): Bloemendaal en Amsterdam op herhaling

Bloemendaal en Amsterdam spelen donderdag een derde en beslissende wedstrijd in de halve finales van de play-offs. Nadat Bloemendaal zaterdag de eerste wedstrijd na shoot-outs won, was Amsterdam zondag in het tweede duel na shoot-outs te sterk. Dat bracht de stand in de best-of-three op 1-1.

Bloemendaal leek bij rust op weg naar de eerste finale sinds 2014. De ploeg leidde met 2-0 dankzij doelpunten van Roel Bovendeert en Sander ’t Hart.

Voorsprong

Bovendeert scoorde vlak voor het einde van het eerste kwart de openingsgoals door een aanval van Florian Fuchs liggend af te ronden. En op slag van rust sloeg Bloemendaal opnieuw toe. Sander ’t Hart sloeg de bal na een uitgespeelde corner in het doel.

Maar net als in de eerste wedstrijd gaf een voorsprong geen zekerheid. Zaterdag verspeelde Amsterdam een 4-2 voorsprong en liet Bloemendaal een 1-0, 2-1 en 5-4 glippen. En dit keer trok Bloemendaal de 2-0 niet over de streep.

Amsterdam op gelijke hoogte

Amsterdam maakte in het derde kwart de aansluitingstreffer via Nicki Leijs, die in het eerste duel ook al goed was voor de 5-5 eindstand. Vlak voor tijd werd het zelfs gelijk. Een overtreding van Fuchs werd bestraft met een strafcorner en een gele kaart. Justin Reid-Ross legde af naar Valentin Verga die raak pushte.

In de shoot-outs nam bij Amsterdam Philip van Leeuwen de plaats onder de lat in van Jan de Wijkerslooth. Van Leeuwen stopte meteen de inzet van Thierry Brinkman, waarna ook Valentin Verga miste. Vervolgens werd de inzet van Xavi Lleonart van Bloemendaal afgekeurd en besliste Teun Rohof de serie door zijn poging te benutten en daardoor een derde en beslissende wedstrijd af te dwingen. Deze wordt op donderdag 10 mei gespeeld om 12.15 uur op ‘t Kopje in Bloemendaal.

Bloemendaal-Amsterdam 2-2 (2-0)

Amsterdam wint na shoot-outs 4-3
16.Roel Bovendeert 1-0
35.Sander ‘t Hart 2-0 (sc)
47.Nicki Leijs 2-1
63.Justin Reid-Ross 2-2 (sc)

Reageer