Play-offs HK (H): EHL-ticket inzet voor Oranje-Rood en Bloemendaal - Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs HK (H): EHL-ticket inzet voor Oranje-Rood en Bloemendaal

Na de teleurstelling van het missen van de finale van de play-offs zullen Oranje-Rood en Bloemendaal zich nog een keer moeten zien op te laden. De winnaar van deze confrontatie wordt namelijk beloond met een ticket voor de EHL.

Oranje-Rood-Bloemendaal

Het zal voor beide ploegen een pleister zijn op de wonde. Oranje-Rood was in de halve finales slechts enkele seconden verwijderd van een derde en beslissende wedstrijd tegen Kampong. De late gelijkmaker van Philip Meulenbroek leidde tot shoot-outs die verloren gingen. Het betekende de voortijdige uitschakeling omdat ook de Eindhovense ploeg ook in de eerste wedstrijd na shoot-outs het hoofd moesten buigen.

Bloemendaal

Bij Bloemendaal waren de druiven wellicht iets zuurder. Na de winst na shoot-outs in het eerste duel in de halve finales tegen Amsterdam leidden de Mussen in het tweede duel met 2-0. De weg naar de finale leek open te liggen, maar Bloemendaal slaagde er niet in het duel over de streep te trekken. Amsterdam trok de stand in de best-of-three gelijk door na shoot-outs te winnen, waarna de Amsterdammers ook te sterk waren in het derde en beslissende duel.

Sinds de invoering van de play-offs bij de heren speelden beide clubs nog nooit tegen elkaar. In de competitie hielden Oranje-Rood en Bloemendaal elkaar in Eindhoven in evenwicht (1-1) en op ’t Kopje won Bloemendaal met 3-2.

Zondag 13 mei
13.15 uur: Oranje-Rood-Bloemendaal
Zaterdag 19 mei
16.00 uur: Bloemendaal-Oranje-Rood
Zondag 20 mei
16.00 uur: Bloemendaal-Oranje-Rood *

* Indien noodzakelijk

Reageer